Mere nabospionage

Jeg beundrer min nabo til venstre for hendes ufattelige evne til at gå og hygge om sig. Hun har allerede indrettet sig pænt til trods for at hun kun har boet her et par uger. Og som den lurer jeg er, har jeg observeret at hun har det med at tænde stearinlys og slænge sig i sofaen med en god bog når hun kommer hjem om eftermiddagen. Her til aften gik jeg forbi og kunne se, at hun havde tændt alle lysene og sad ved spisebordet og spiste aftensmad foran sit lille tv. Der viste tv-avisen. Gad vide, hvordan hun har det med sådan noget. Tænker hun “Hvor har jeg det hyggeligt”? Selv sidder jeg oftest og spiser foran computeren med kontorlyset tændt. Fjernsynet flimrende i baggrunden. Ganske lidet charmerende. Og selv om jeg højt og helligt lovede mig selv det, da jeg købte computeren, kan jeg allerede nu ryste en masse små uidentificerede elementer ud af tastaturet. Der gemmer sig et liv nede i det tastatur. Jeg burde være bedre til at tænde stearinlys og sidde i sofaen med dæmpet belysning og læse Dostojevskijs samlede værker. Spise ved spisebordet. Men i stedet for suser tiden bare afsted og så går jeg i seng uden at have taget opvasken, støvsuget eller lagt tøjet sammen. Jeg hygger mig nu egentlig alligevel, men sommetider ville jeg ønske at jeg var en af de mennesker, hvis toiletkumme man nærmest kan spise af. En af de mennesker der emmer af overskud og har blafrende stearinlys i vindueskarmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *