Fornemmelse for shopping

Jeg må indrømme, at jeg er en smule bange for at gå ind i små independent designershops der er drevet af thirtysomething kvinder der konsekvent går klædt i noget slå-om og lag-på-lag i bedste luksus-boheme-hippie stil, altsammen i douce lyserøde eller mintgrønne nuancer. Jeg var inde i et par af den slags i dag, da jeg besluttede mig for at tage ud og se om der var noget om snakken at Holmbladsgade-kvarteret nærmest var blevet det nye Vesterbro. Det er en lidt angstfremkaldende fornemmelse at gå ind i sådan en lille, hvidmalet 15m2 biks hvor der står en ensom ekspedient, sandsynligvis ejeren, og nidstirrer en mens denne smiler sit venlige smil. Man bliver sådan set noget utilpas når man kan mærke deres øjne brænde i nakken på en, og man tør knap nok at røre ved noget af Munthe & Simonsen tøjet selvom alt det plus accessories er superlækkert. Samtidig går man og undrer sig over hvordan d’damer med tøjbiks kan få det hele foretagendet til at køre rundt, siden de fleste kunder nok er ligesom mig – lidt småbange for at gå ind, men samtidig drevet af nysgerrighed – og som altid forlader butikken med en snert af dårlig samvittighed, fordi man ikke brugte 799,- på en tynd chiffonbluse. Og så ender man med at købe en skjorte i Vero Moda i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *