Litterær post

Det er vist allerførste gang jeg deltager i sådan noget blog-lir med spørgeskemaer etc. Men da jeg er en sucker for den slags, udfyld-og-svar (spørg mig ikke hvorfor?) så vil jeg da hellere end gerne hoppe med på bølgen og udfordre min indre bogorm. Spørgeskema dugfriskt fra iAndy:

You’re stuck inside Fahrenheit 451. Which book do you want to be?
Fahrenheit 451? Hvad er det? Nærmeste association bliver en (kvalm) parfume eller en vis dokumentarfilm, men jeg er jo nok galt på den. Jeg kan slet ikke ønske at være en bog, men som det nærmeste kan jeg da identificere mig med en bog. Og så må det blive Nynne’s Dagbog. Fordi jeg er en pige, læser Politiken, bor i København, er single og til tider ender i lignende situationer som Nynne (godtnok aldrig med ild i håret) – men tro mig, der har til tider været katastrofer, som har været for pinlige at blogge om. Godtnok er jeg ikke thirtysomething eller at jeg slutter, så snart Manden er dukket op og jeg har surret ham så godt og grundigt fast at han ikke kan stikke af. Men den bog er virkelig god for latteranfald.

Have you ever had a crush on a fictional character?
Åh, ikke så vidt jeg husker – udover Lestat, Louis og Armand i Anne Rices vampyr-krønike. Jeg ved ikke om det siger noget om en eventuel hemmelig trang til dødsromantik, goth og barokke personager i det hele taget. Men deres navne, den måde de er beskrevet på og så at de er født i 1700 tallet men stadig går rundt her idag. At de har set verden forandre sig. Men det kunne også diskuteres, om ikke det måske nærmere har noget med det at gøre, at de herrer var spillet af hhv. Tom Cruise, Brad Pitt og Antonio Banderas i filmversionen.

The last book you bought is?
Benn Q. Holms Frederik Wenzels rejse. Benn Q. Holm er min mand udi beskrivelsen af København og københavnske skæbner. Det gør han ganske godt, og det er altid sjovt at danne sig billeder i hovedet af hvor i byen personerne bevæger sig. Især hvis man rent faktisk kender de steder. Også selvom man måske ikke altid forstår dem.

What are you currently reading?
Jeg multitasker som sædvanlig. Missionen er at få nakket min ulæste række i boghylden. Så lige nu forsøger jeg med Ib Michaels Løgnhalsen fra Umbrien, Khaled Hosseinis Drageløberen og Karen Thisteds Det skal mærkes at vi lever. Projektet går ikke særlig godt, da der altid dukker noget andet og mere spændende op. Men især sidstnævnte bog vil jeg gerne have læst, da jeg fornemmer at der er en masse kloge ting i den. Og mon ikke man kan se at jeg er medlem af Gyldendals Bogklub? Egentlig burde jeg læse noget der er mere ungdommeligt, men jeg har ikke været på biblioteket længe.

Five books you would take to a deserted island?
Sådan en lejlighed er jo perfekt til at få læst de bøger, man med stor sandsynlighed ikke ville få samlet sig sammen til at læse herhjemme. Og de bøger er nogle jeg gerne vil have læst af dannelsesgrunde:

Bibelen (cool at kunne citere det og få lidt mere indsigt)
Koranen (også cool at kunne citere – og så kunne man snildt sammenligne med Bibelen bagefter og se om vi nu er SÅ forskellige som vi tror)
Yann Martels Pi’s Liv. Der er en vis skæbnefællesskab over den, når man selv sidder på en øde ø – jeg mener nemlig at bogen handler om en dreng og en tiger, der er fanget på en tømmerflåde ude i Stillehavet.
George Orwells 1984. Hvorfor dælen har jeg ikke læst den før?
Sophie Kinsellas En Shopaholics bekendelser – så kan jeg snildt sidde der og savne butikkerne, cafeerne, veninderne og storbylivet og samtidig få mig lidt god underholdning i chick-litt genren.

Who are you going to pass this stick to (3 persons) and why?
De er alle tre på min blogroll, 2 af dem kender jeg IRL – og jeg kunne godt tænke mig at vide lidt mere om hvad de tre går og pusler med.

Alex (hvad læser man, når man flakker om ude i verden?)
Quique (fordi han har nogle interessante tanker)
Veninder (her må jeg gå ud fra at det er Lotte)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *