Kursuskultur

Der er gået vanvittig lang tid uden at jeg har lavet en eneste update på bloggen her. Det er lige før at jeg bliver helt forskrækket over mig selv. Jeg har været på kursus i Jylland de her seneste dage. Helt ude ved Lars Tyndskids marker. Uspoleret natur, back to basics og alt det der. Nul mobil-forbindelse, med en ekstremt bekymret mor til følge. Kaffe, kage og smalltalk ad libitum. Jeg elsker konferencer, kurser og den slags ting. Man møder virkelig de sjoveste typer. Dog har jeg endnu engang erfaret hvor meget visse folk elsker at høre lyden af deres egne stemmer. Eller rettere – at se deres egne hænder blafre rundt i luften. Ikke kun når de kommer op på talerstolen, men også i pauserne og til middagen. Jeg tror jeg har fået mindst fem forskellige personers yderst detaljerede livshistorier i løbet af tre dage. Tak for kaffe. Bare fordi man måske er lidt for dygtig til at lade som om man er oprigtigt er interesseret i at høre det folk siger. Jeg har på den konto fået de vildeste røverhistorier. Store, vrede Bandidos-rockere, der stikker oversavede jagtgeværer op i snuden på folk. Historier om hasarderede bil-overhalinger der ville gøre selv de mest hærdede 18-årige nyudklækkede bil-betvingere grønne af misundelse. Førstehåndsberetninger om hvordan det føles at blive kørt over af polske godstog – med efterfølgende (platoniske) kropslige begramsninger for at mærke de ribbener der stadig stikker ud. For at udtage et par af de mest dramatiske fortællinger i et hav af trivialiteter. Men det er vist kun en positiv egenskab at have, det at kunne hale folks livshistorier ud af dem, hvis man skal arbejde som journalist. Og så skal man også kunne observere og videregive tingene præcist. Mine observanser har fortalt mig at 40/+ årige personer vist er nogle værre nogle. Især når de har fået en del rødvin. Ak ja. Det har været sjovt denne omgang også, men konsekvenserne er så at jeg er træt at jeg ligesom alle de andre modne kursusdeltagere har valgt at blive hjemme fredag aften med kaffe og citron-måne foran fjerneren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *