Budapest

I’m in love with Budapest. Godtnok nærmer temperaturerne dernede sig noget, der ligner den sibiriske isvinter, men det gjorde kun kurbadsoplevelserne mere fuldente. Det var simpelthen hinsides alle andre legemlige oplevelser at sænke mine frysende lemmer ned i det 32, 38 og 40 grader varme vand i Széchenyi Strandfürdö. For ikke at forglemme udendørsbassinet, hvor folket spiller skak, og man kan sidde på trapperne og people-watche gamle mennesker uden tøj på defilere forbi i slowmotion. Det var simpelthen paradis for en kurbadsfechitist som mig – det ene termalbad efter det andet i en lang række. Faktisk var det som at gå på opdagelse i et eventyrland med det ene dampende bassin efter det andet. Sanseoplevelse kombineret med fantastisk arkitektur. Vi fik også prøvet det at hoppe på en taxa til Lukácz Gyogyfürdö klokken 5.45 om morgenen for at oplevede lidt rendyrket østeuropæisk folklore i det våde element, inden vi skulle til foredrag klokken 9 om morgenen. Det er altsammen så billigt i Ungarn, at man tror det er løgn. Sproget er meget eksotisk. Man fatter ikke et kuk. Desværre var der ikke ret meget shopping-tid, men jeg nåede da at få indkøbt en ungarsk paprikapølse med hjem. Der er absolut ingen tvivl om at jeg skal til Budapest igen så snart det er muligt, for jeg er langtfra færdig med de der kurbade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *