Goth-look’et

På Odense Banegård i dag spottede jeg en såkaldt goth-chick i selskab med en ung, helt tilforladelig og almindelig fyr. Og så er der det, at spørgsmålet popper op i mit hovede: Hvad fanden er det han ser i hende? Jeg tvivler ikke på at tøsebarnet inde bag det sorte ydre er ganske køn. Men, men. Jeg forstår det altså ikke. Det look? Hvad dælen er det der foregår inde i hovedet på sådan nogle goth-mennesker? Finder de det sexet at have skandinavisk og flagrende tyndt, ravsort-farvet hår med leverpostejs- eller gulerodsfarvede udgroninger? Mener de virkelig at det gør dem pænere med tommetyk, sort sværte rundt om øjnene og sorte bukser der slutter tæt om anklerne. Tror de at overdimensionerede Dr. Martens eller Buffalo sko (SÅ 1997) er smarte? Pierceringer er rimelig klamme, og det er dødningehoveder permanent indprentet på gustenbleg hud også. Jeg fik lige på stedet en ubændig trang til at tage fat om tøsebarnet og tvangs-fjerne de utallige lag eyeliner med et par liter øjen-makeup og så sende hende på rekreation et sundt sted med masser af sol og frisk luft. Det er IKKE lækkert at rende rundt med sådan et look. Det gør mig deprimeret at se sådan nogle typer i flok. Da jeg var i London, blev vi faktisk i direkte dårligt humør af at bevæge os rundt i bydelen Camden, hvor blomsten af den skodsværtede ungdom holdt til. Det holder ikke. Jeg stemmer for at sende dem allesammen, hele banden, på rekreations-ophold ude i nogle østrigske alper, så de kan vende hjem som den flok sunde, velnærede mennesker, de forhåbentlig inderst inde er.

0 tanker om “Goth-look’et”

 1. Hør lige her. Hvis du ikke var så indskrænket, ville du overhovedet ikke tænke videre over det, men efter som at du højst sandsynligt kommer fra en småborgerlig, højreorienteret, parcelhusfamilie, kender du jo nok ikke til andet. Mig og mange af mine venner går i sort tøj og nogle af dem også med sort mascara og malede negle, men betragter ikke sig selv specialt goth, vi kan bare ikke holde alt jeres pangfarvede, lyserøde og skrighvide tøj ud og ville aldrig nedværdige os selv til at høre det overfladiske popcrap I “normale” mennesker høre.

  SÅ TAG OG VÅGN OP
  for der kommer flere og flere af os, så I kan vælge at acceptere det eller få grå hår af det, uanset hvad så rager dine holdninger os alle sammen en skid.

 2. Jeg kan undre mig over, at den indskrænkethed kun går en vej. Det du skriver er jo fuldstændigt lige så indskrænket og fordomsfuldt, som hende, du kommenterer. Folk må da klæde sig nøjagtig, som de lyster og høre nøjagtig den musik, som de kan lide. Den måde du skriver på, kan nemt opfattes som, at de som klær sig som goth er bedre end de som klær sig poppet.
  Jeg må da også indrømme, at jeg har undret mig, når jeg har set nogle med goth-look, men det handler da bare om, at jeg ikke har forstået, hvad det er I står for og hvorfor i klæder jeg sådan. Men fint med mig, at I vil klæde jer på den måde. Jeg kunne bare godt tænke mig, at I kunne se det den anden vej – acceptere de mennesker, som lever mere ordinært.

 3. Omg – pigebarn!
  Synes du skulle åbne øjnene op! Jeg vil bare sige til dig, at du ikke er en skid bedre, vel? Alt det lyserøde mærketøj til over 1000 kroner, hvad skulle det gavne? Det gør jo heller ikke jer kønnere.
  Lad være at være så sammenbidt og sippet, og lær og accepter det, der måske ikke er ligesom dig!

 4. OMG hvorfor kan det pisse dig så grusomt af, at nogle vil klæde sig anderledes end dig?

  Jeg går ikke selv i sort tøj og øjnmakeup, men jeg synes stilen er fed, og pircingerne er seje, jeg mener bare ikke stilen passer til mig og derfor går jeg ikke i det. Ellers havde jeg gjort det.

  Hvis man er goth kan man sagtens være et dejligt menneske og være ligeså velopdragen som en hver anden der ikke er goth, bare fordi de kan lide at se anderledes ud gør dem ikke til dårlige mennesker, lad dem dog være og pas dig selv. Hvis du ikke kan lide at se på det, kan du sgu da kigge den anden vej.

  Tænk på, at det er deres stil og du ville ønske at de vlle klæde sig i farver fordi vi alle er så glade. (wtf)

  Tænk hvis det var omvendt og at det var DIG der var ‘mærkelig’, og hvis samfundet så ondt på dig pga sådan som du klæder dig nu, ville du skifte til goth, hvis samfundet ‘kræver’ det? nej vel?

  Derfor vil andre der går i anderledes tøj end dig, heller ikke ændre sig fordi det ikke lige er ‘normalt’ i din verden.

  Det er sgu da iorden at være anderledes, acceptér alle og alle vil accepter dig.

  Jeg håber næste gang du er i en fyldt elevator, at den sidder fast og udover dig er resten goth, punk og metallere…

 5. Lad mig gætte.. Du stemmer enten DF eller Venstre.

  Never mind..


  Hilsen mig, som spiser børn og skader samfundet fordi jeg er satanisk og anderledes.
  (eller bare fordi jeg er mig selv)..
  :/

  Ja.. Jeg er vel det man kalder for goth-punk-rock-metal-alternativ-vampyr-agtige-ting…

  -Eller måske bare et menneske.

  Du kan ikke lide at de på os som er den vi er, fordi vi TØR. Jeg kan ikke holde ud at se på alle de ulækre pop-dyr som render rundt uden tøj på kroppen og boller til højre og venstre. sorry..
  Men de følger bare resten, og hvorfor skal VI straffes fordi vi TØR at være anderledes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *