Mørke

Det er ligesom om, at temaet selvmord er her og der og allevegne lige for øjeblikket. Indenfor et par uger har jeg hørt om en film med temaet, en kendt skuespiller udtale sig om sin fars selvmord, jeg har fået en folder fra en socialdemokratisk politiker der slår et slag ind for selvmordsforebyggelse. I i følge denneher folder har 40% af alle unge overvejet at begå selvmord. Over 700 danskere tager deres eget liv hvert år. En af dem gik jeg i klasse med i folkeskolen. I dét tilfælde tror jeg heller ikke, at det var sjovt at være togføreren. En bekendt har for nylig åbent fortalt at hans far og søster tog sig selv af dage – og så er jeg endelig blevet remindet om at mit kollegie også går under navnet Selvmordskollegiet. Det er et meget trist emne, og jeg vidste heller ikke, at det seneste selvmord her på kollegiet var for under et år siden – og at en af de metoder, der er blevet brugt, er at hoppe ned fra en af de højeste gangvinduer fra bygning A eller B. Jeg tror jeg ville flippe totalt meget ud, hvis jeg fandt en selvmorder fra 8. sal. Det her kollegie er nu et ganske udmærket sted, som ligger meget centralt i byen, men udsigten til en betonvæg kan nok være lidt deprimerende, hvis den er kombineret med tunge, grå skyer og regnvejr. Sådan en dag som i dag for eksempel. Dog må jeg berolige diverse bekymrede mødre med, at jeg ikke har skyggen af selvmorderiske tendenser og aldrig har så meget som overvejet noget som helst i den retning. Men det er nu godt, at der bliver sat lidt mere fokus på det emne, for jeg kan egentlig ikke forestille mig noget mere frygteligt end selvmord, og hvordan det er for de berørte personer, der står tilbage med en masse tanker og måske skyldsfølelse over at ikke have sagt farvel på en god måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *