Hjemmet

Der er altid noget galt i det lille Hjem. Ikke flere sprællende brune prikker, nu kan jeg kan atter få mine havregryn uden at få angstanfald, eller så, næsten da. Sådan en oplevelse sætter sig jo i sindet. Men nu har jeg til gengæld kriseramte botaniske indput. I et anfald af optimisme fik jeg for et par måneder siden indkøbt tre meget flotte, farvestrålende orkidéer i gult, rødt og lyserødt. Den gule og røde er allerede afgået ved døden og står nu bare der og afgiver dårlig karma, i følge feng shui principperne, og jeg er stærkt bekymret for den lyserøde. Jeg har ellers givet dem deres ugentlige tropiske bad ved at sætte dem i en balje med tempereret vand, som de så kunne suge – lige efter forskrifterne. De har fået lys, omsorg og kærlighed. Det er endda lige før, at jeg kunne have fundet på at synge for dem. Men alligevel dør de fra mig. Måske er der ikke lys nok? Jeg tror, at mine to orkidéer døde af vinterdepression. Og den tredje er ved at udvise symptomer på noget lignende. Orker næsten ikke at tage ud og anskaffe mig nye botaniske indput til hjemmet. Men blomster giver liv, og kan pifte næsten enhvert hjem op. Det er noget, mange, især af det modsatte køn, ikke prioriterer særlig højt. Men det kan jeg egentlig godt forstå, for det er så besværligt at skulle tage stilling til hvilke blomster eller planter, der nu er pæne, og hvilke, der er grimme. Og så derfra og til at tage skridtet fuldt ud og investere i dem. Det er jo næsten uoverskueligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *