Jul i Blogland – part 13

Åh. I et øjebliks vanvare meldte jeg mig til Lottes julestafet, et hyggeligt koncept med masser af glade bidragsgivere – men jeg må indrømme det. Jeg er fuldstændig blank. Aner ikke hvad jeg skal bidrage med. Så jeg har besluttet mig for bare at rable noget sludder af om jul, og se om det virker. Jeg elsker julemad, brun sovs, marcipankonfekt og julefrokoster, hvor alle er glade og hæmninger er en by i Rusland. Sådan skal det være. Men ud over det, er jeg ikke særlig julet. I mine bestræbninger på at mit juletema herhjemme i bedste bo-bedre stil skulle være pink, orange og guld endte det med, at jeg ikke fik pyntet op overhovedet. Lidt på samme måde, som at man vil have den perfekte fyr, og derfor aldrig finder ham. Måske. Det er blevet til et par forkølede juledekorationer herhjemme, som har affødt bekymringer fra mit mødrene ophav, om jeg futter hele lejligheden af. Men jeg synes nu alligevel, at det er fedt nok at vi fejrer ham der Jesus, for ellers ville vinteren jo være ekstra lang og klam. Og i dag er det Lucia, der skal dyrkes. Det er jo næsten sødt med alle de børn i optog, der knuger om et stump stearin med deres små, fedtede børnefingre. Jeg kan godt huske, at det var superfedt, at det var jul, dengang man var barn. Det var noget særligt med den Lucia-ting. Selv om jeg besad et tilnærmelsesvis arisk look, har jeg aldrig haft æren af at være selve Lucia-bruden, eller hvad det nu hedder. Men alligevel var man ved at sprænges af stolthed, når man gik der med det der lagen viklet rundt om kroppen. Det var dengang, man sprang ud af sengen for at åbne julekalenderne. En ganske effektiv måde at få børn op af sengen på. I det hele taget er julen et vældig snedigt koncept. Og det er jo også hjerternes fest. Nu vil jeg være ekstra hjertelig, og foreslå Jer at gøre ligesom mig – at sponsorere en hund (eller mere) til de her små børn i Pakistan, der ikke får samme overflodsjul som alle os andre, der måske har det lidt for godt. Det kan gøres på Pakistans Ofre hjemmesiden. Og med disse bevingede ord vil jeg smide stafetten videre til Suzy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *