En gang til for prins John

Altså, denneher royale happening i lørdags, ikk? Navnefechitist som jeg er, så jeg frem til at se hvad ungen skulle hedde. Jeg blev fælt skuffet. Altså… Prins John? Det klinger lidt uheldigt. Ville gerne have udtrykt det i form af et billede, men jeg kan ikke billed-google, eller hvad man nu gør. I mit hoved er Prins John ham den der fæle fra Robin Hood. Ham med vorten, der flytter sig rundt i hovedet, i den sjove version af filmen. Mel Brooks’ udgave, vistnok. Men naturligvis skulle le petit prince da have et eksotisk klingende navn – men da havde jeg håbet på noget mere i retning af Craig – eller måske, Heath? Smukke associationer. Nå, men altså. Man skal jo være tro mod sin far, også selvom han hedder John. Og så Christian, Henri, Valdemar. Tja. Christian var oplagt og er forøvrigt også et ganske velklingende navn. Jeg syntes nu også, de skulle have sneget navnet Knud ind. Eller noget radikalt som svogeren og ex-svigerinden gjorde dengang med Felix. Og som jeg syntes, spanierne gjorde godt med Leonor og nordmændene med Sverre. Og ikke mindst, grækerne med Maria Olympia, Konstantin-Alexis, Achilleas Andrea og Odysseas Kimon – navne, der kan give mig tics og spasmer af ren og skær navnebegejstring. Nå, men hvad ved jeg. Jeg glæder mig så til at prins John får en lillebror/søster, så de kan stramme sig lidt an.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *