Non-alkoholisk døgnrytme

Jeg har i denneher januarferie/eksamenstid fuldstændig gjort op med den blasfemiske ignorant, der har fundet på det, der hedder døgnrytme. Det er naturligvis noget, der på bedste udemokratiske vis er blevet tilpasset A-menneskene. Det betyder så, at jeg er vågen til langt ud om natten og sover til langt op af dagen. Det føles dejligt og uforpligtende. I hvert fald, så længe jeg har en vis mængde D-vitaminer på lager til at kunne opretholde en nogenlunde mængde optimisme. Det er jo de mørke vintertider nu. Det kunne så næsten være passende, at jeg på denneher lørdag nat var ude blandt det ungdommelige segment i det københavnske natteliv. Men det er bare det, at jeg har besluttet mig for, at jeg ikke længere drikker alkohol. I hvertfald ikke før til sommer. Det feder så frygteligt, og jeg har fået alt for meget i løbet af december. En af mine venner har gennemført sådant et socialt eksperiment med held i fem måneder, og manden strutter af sundhed. Naturligvis skal jeg ud og arte mig ungdommeligt i ny og næ, men jeg er spændt på at se, hvordan det vil fungere uden moderate mængder alkohol. Man bliver jo mere charmerende af at få et par drinks indenfor vesten. Tror jeg i hvert fald. Men lige nu er det ikke noget problem, da jeg befinder mig ude på den nordjyske hede. Problemet er bare, at jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal kunne bære mig ad med at sove indenfor de næste par timer. Tror, jeg går i seng og manisk gennemtrawler Simone de Beauvoir med dette optimistiske formål at sove indenfor et nogenlunde ordentligt tidsrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *