I virkeligheden er jeg…

…faktisk ikke særlig kløgtig at høre på. Jeg elsker at snakke, men ikke at føre lange monologer. Jeg siger ting i små sætninger og har svært ved at præsentere mine geniale, personlige ideer på en måde, så folk dåner af begejstring på samme måde som jeg selv gør. Det kan jeg kun gøre med en masse nedskrevne og nøje indprentede stikord. Men til gengæld hersker jeg over Det Skrevne Ord. Med Det Skrevne Ord kan man alt. Man kan vælge at være sjov, alvorlig, lækker eller vældig klog at høre på, alt efter hvilken skrivestil man har valgt. En sølle bustur på en regnvejrsdag kan med Det Skrevne Ord blive til en helt eksotisk oplevelse. En tilbagelænet mørkhåret fyr med skægstubbe og baggy jeans kan med Det Skrevne Ord blive til en rålækker fyr, men i virkeligheden være en småfed, usoigneret looser. Nå, nej men altså. Personligt skal jeg have min tid til at gennemgruble tankespindene for at præsentere dem verbalt på den mest gennemtænkte og skarpe måde. Især, hvis jeg skal på. I dag blev mit ego beæret med, at noget TV ville have min repræsentative mening om en ny, større undersøgelse. Naturligvis ville jeg da gerne stille op med alle mine intelligente verbale guldkorn. Og hvad sker der så, da kameraet tændes? Stil mig gerne bag et kamera, og jeg får folk til at knævre, ok, men stil mig aldrig foran uden at have ladet mig gå i autist-mode et øjeblik. Resultat? Jeg gik i panik. “Ahh øh bøh, jo, jeg mener altså… et øjeblik, jeg har altså det jeg vil sige lige i hovedet, … shit, vent, kan vi ta’ det om? Nej, I klipper bare i det? Videre? Nå ok, ja, men… naturligvis mener vi ikke, at det er acceptabelt at bla bla… argh crap!” mens alle mine ellers så velfriserede tanker i hovedet flyver rundt og kommer ud som noget ubeslutsomt sludder. Man skal ikke komme med tre-fire postulater i én sætning eller modsige sig selv. Man skal ikke være abstrakt eller noget. Folk misforstår det bare. Så kan jeg lære det! Nå, men heldigvis kan jeg jo få fred og ro til at lyde nogenlunde intelligent her, eller så i hvertfald, at med Det Skrevne Ord selv styre mine monologer uden alle de der forstående, stirrende øjne på mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *