Mere Island

Grunden til at jeg så godt kan lide Island er, at her er så purt. Så dramatisk, så au naturel, så oprindeligt. Alle de bjerge, al den himmel, alle de regnbuer. Hestene er de samme små, bepelsede fyre som vikingerne i sin tid besteg. Sproget er moder til de skandinaviske sprog. Og selv taxa- og buschaufførerne er unge og ariske. Nu skal det ikke tolkes som at jeg er pianistisk af politisk overbevisning, men jeg synes altså det er noget charmerende over at noget kan være så ekstremt og ufortyndet norrønt og back to basics. Vandet er så blødt, at huden bliver blød og ens negle er konstant rene og stærke. Reykjaviks natteliv er klart også en faktor der forherliger denneher ø. Men samtidig tror jeg også at Island er noget, der skal indtages i moderate doser. Og nu skal jeg vist videre – ah, det var skønt med lidt internetafslapning efter en non-medialiseret uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *