DDR tur-retur

Her til formiddag ved elleve-tiden fik jeg så oplevet noget ægte, uforfalsket socialrealisme. Som bydele dog kan ændre stemning alt efter vejret. Således fik jeg et strejf af DDR-ideologi her til formiddag på en mindre ærinde til adressen Bystævneparken, Brønshøj. Bag ved Føtex på Husum torv rejste dette paradis af høje, grå betonbygninger sig. Regn, enlige gamle damer med plastik over håret, busstoppesteder. Handicapbusser, dunstende kontorbebyggelser og handicapvenlige 90’er blåt-i-blåt indretningsløsninger akkompagneret af lyst bøgetræ. Cykler tilhørende unge, klemt ind i tidligere-skåneboliger-nu-ungdomshybler strøet rundt omkring i dette trøsteløse område. Efter dette delikate møde med Systemet cyklede jeg så hjem i regnvejret. Langs Frederikssundsvej. Belladonna manicure, Askecut frisør og Bella Caprice frisør passerede revy. Tidligere så dejlige navne. Fra en svunden, ideologisk tid, hvor Mallorca også klingede dejligt eksotisk. I dag et område med lutter grå bebyggelser og Bjarne Reuterske associationer. Bellahøjbadet. De høje betonhuse med vue over København. Gamle mænd med anderumpe-frisurer, bistandsklienter og svulstige mødre klædt i leopard og pink. Enkelte unge studerende. Passerede enddog facaden for Dansk Kommunist Partis diminutive kontor, inden jeg kunne dreje af ved Mågevej. Fuglekvarteret, hvor jeg har min domicil. Lutter 30’er arbejderbebyggelser – en del mere charmerende end halvfjerdsernes kominforme arkitektur. Tidligere var det her område ikke særlig posh. Det er det godtnok stadigvæk ikke, men meget har fået en ansigtsløftning. Nu er elendigheden blot flyttet lidt længere ud. Men i morgen er der atter en dag, og mon ikke 2700 Brønshøj-Husum tager sig anderledes ud da?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *