A Date In The City

København er min by. Ligesom Carrie i sin tid gjorde, tog jeg på en date med mig selv og byen i dag. En date, som så afgjort skal gentages – jeg er vist lidt forelsket. Tidligere har jeg erklæret min kærlighed til Amager, og jeg står bestemt også ved at Amager er en skøn bydel. Men nu bor jeg jo på ydre-ydre Nørrebro for at sige det lidt diplomatisk, og Nørrebro i sig selv er bestemt også elskelig. Jeg indrømmer det, Nørrebro er vitterligt mere charmerende end Amager. Vi (som i I, Me and Myself, lissom) lagde ambitiøst ud med at spadsere gennem Nørrebroparken (de første gule blade er begyndt at vise sig på træernes grønne toppe) derefter gennem Jægersborggade (det er vistnok her, man skal bo, hvis man vil være med på de kommende noder) og videre i rask skridtgang gennem Assistens Kirkegård, som jeg pudsigt nok ofte er kørt forbi, men som jeg aldrig decideret har dyrket. Kirkegårde er sande eldoradoer, når man som mig er dedikeret navnefetichist – jeg har noteret mig, at jeg synes at navnet Christiane Euphrosyne er vældig fascinerende (mon min kommende fyr vil gå med til at vores datter skal hedde det?) Nå, men jeg fik ved samme lejlighed aflagt gamle Søren og H.C. et visit, inden turen gik videre til Nørrebrogade, hvor jeg lige skulle hvile fødderne ved Baresso, hvor lørdagsberlingeren og en kop latte blev nydt i solen. Det er altid rart at sole og kigge på de defilerende folkemasser. Fik tilmed et luftkys af en etnisk playboy i en meget lav, meget gul og meget tunet bil af en eller anden art. Og så blev der derefter spadseret op langs Nørrebrogade, hvor jeg købte en økologisk Søbogaard slush-ice, som blev nydt på en bænk sammen med de gamle arbejdere på den der torv ved Nørrebro station. Og nu er jeg hjemme fra daten med byen. Ah, København. I morgen tror jeg sgu, jeg tager på date med mig selv i Botanisk Have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *