Nordvests perle

“En grøn oase i storbyen”, “Nordvests åndehul”, “Man kan sammenligne det med kartoffelrækkerne”, “Lave huse, grønne alleéer med træer”. Det er vist alment kendt overalt, at ejendomsmæglerne har en ualmindeligt svulstig retorik. Især når de skal prøve at komme af med lejlighederne. Så posh er Nordvest nu altså heller ikke. Men det er således, at min vej i forblommende vendinger beskrives. Det er første gang, at jeg har haft en adresse på et kvarters perle. In-stedet, lissom. Det kan man da ikke undgå at blive en smule høj i hatten af. Nå, men jeg tror desværre også, at der er nogle, arbejder på at maltraktere idyllet godt og grundigt. Nede på vejen står der nogle vulgære mænd og danderer den med deres motorsave efter at have massakreret samtlige grønne trætoppe her på vejen. For et par måneder siden, var det de søde, fine buske der stod op af husmuren, der led oprivningsdøden. Og de er sidenhen ikke blevet erstattet med nye, friske buske. Og min have er et stort rod med grusbunker og opgravet jord. Jeg ved godtnok ikke lige, hvad det er, de der byplanlæggere har gang i. Men jeg er ikke sikker på at de der stoddere har hørt, at det her altså er Nordvests perle, og at de faktisk burde holde snitterne fra de elementer, der gør idyllen komplet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *