Ms. Designer

Der er så nu der er knald på mit bachelor-projekt. Jeg plejer ikke at skrive om mit studie her på bloggen. Men jeg syntes godt at ideen bag min dokumentarfilm, som er en del af bachelor-projektet, kunne fortjene at blive luftet lidt. Historien på Ms. Designer, som er den foreløbige titel på min dokumentar, lyder sådan her:

Som døv er det langtfra altid, at man kan få et ordentligt og tilfredsstillende arbejde, der matcher ens personlige og faglige kvalifikationer. 27 årige Silja Schmelling, der er uddannet designer, tager konsekvensen og starter sit eget tøjmærke under sit eget navn Silja Schmelling. Vi følger i dokumentaren hendes personlige tanker og overvejelser i sin kamp for at etablere sig i en konkurrencepræget verden, der er indrettet på de hørendes præmisser og i en verden som ikke altid forstår hende.

Hvis jeg selv skal sige det, synes jeg det er en god, holdbar og meget væsentlig historie. Under min research har jeg gennemset flere dokumentarfilm der handlede om døve, og næsten hver gang har det været den stakkels døve og de gode mennesker, der hjælper den døve til et værdigt liv. Nogle eksempler var tilmed helt grelle og ude af proportioner med virkeligheden. Der er ikke noget i denneher verden der er sort og hvidt. Derfor vil jeg med min dokumentar ikke bare fokusere på det at være døv og opleve forhindringer på arbejdsmarkedet. Men også på at lave en universel historie om en ung pige der virkelig brænder for det hun laver, og som har et mål hun gerne vil opnå. Sådan noget kan mange mennesker jo sagtens identificere sig med. Så jeg er meget spændt på at sådan rigtig komme i gang med selve produktionen.

Så må vi håbe at de tekniske evner rækker så langt at det endda bliver en æstetisk og gennemført dokumentarfilm. Og så er det jo egentlig også skægt at DR Undervisning netop for øjeblikket sender en række temaprogrammer om handicappede og arbejdsmarkedet. Så helt uden at vide det, har jeg fanget et tema som vist er en varm kartoffel i medierne lige i øjeblikket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *