Og så kører vi den hjem på rutinen

Planlægning. Så kører tingene derudad, og man surfer højt på bølgen. Derfor er planlægning også blevet tidens mantra for mig. Ikke mere driveri, faglig tidsspilde og latissez-faire. Min kalender er i den nye anledning blevet udsat for overbegramsning og systematisk krusedullering: læsning, træning, regelmæssig sund-madindtagning, forskellige projekter, cafe-besøg med tøserne, shopping og andre forefaldende aftaler. Så kan jeg endda også være vigtig og sige, at jeg har travlt. Det der med planlægning er noget, jeg ikke rigtig har dyrket siden april. Men nu skal der dælme et par rutiner ind i mit liv, og det er egentlig helt rart. Når man er overbygningsstuderende in spe og dermed ens egen herre, kan man egentlig selv bestemme. Men nu skal jeg altså have lidt regelmæssighed ind i mit liv. Disse regelmæssigheder består blandt andet af daglig opsparkning fra sengen ved otte-tiden og derfølgende frekventering til det amagerkanske, hvor universitetet har hjemme. På læsesalene giver jeg den gas med bøgerne, og det går faktisk meget godt, når jeg bare har seriøse mennesker rundt omkring mig. Og så er det tit de samme, der kommer dag efter dag. Jeg er ikke så meget inde i rutinerne endnu, men jeg kan i hvert fald genkende kantinedamerne. Det er egentlig lidt hyggeligt at spotte velkendte ansigter, selvom man ikke decideret taler med dem. På cykelturen hjem er det f.eks. ham den overengagerede Metro-eftermiddag sælger ved Rådhuspladsen, der spræller med arme, ben og gratisaviser. Det er sådanne folk, der er de små daglige milepæle hver deres faste rutiner. Men nu har jeg så også mine små, spæde rutiner – og det gode ved dem er, at jeg stadigvæk kan vende mig om og sove videre, hvis jeg en dag bare ikke gider at gå ud i regnvejr eller at sengen bare ganske enkelt er uattraktiv at forlade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *