Usmagelig opførsel

Ungdomsoprøret mangler, klagede nogle i medierne sig over, hvor husker jeg ikke helt. Men ordlyden var cirka: Unge i dag er for pæne. Oprørstrangen og vildskaben mangler. Ungdomshusets indbyggere sørger da for at sparke lidt til et par næsten udslukte gløder fra de fordums BZ-dage, dengang der sidst var en snert af ungdomsoprør i Danmark. De oprindelige BZ’ere må være en 30-40somethings idag og er sikkert blevet pæne mennesker. Selv er jeg nok også indbegrebet af Pæn Pige. Bliver endda i mit stille, pæne sind småirriteret over folk fra Ungdomshuset generelt. Er der ikke noget om at tage sig sammen og se over ens egen næsetip, hvis man absolut skal være oprørsk? I virkeligheden er de jo sikkert bare forkælede møgunger fra de pæne middelklassekvarterer, der keder sig i forstæderne. Men selvom jeg så absolut ikke kan se nogen form for sympati i at de tager sig sådan ud eller at de smadrer alt på deres vej, så støtter jeg klart Ungdomshuset i denneher sag. Faderhuset, gudfader bevares. Det er noget af den allermest usmagelige måde at tilrane sig opmærksomhed til deres mystiske foretagende. De har ejendomsretten på deres side og naturligvis kan de gøre hvad de vil med den. Men tror de nogensinde de får mulighed for at leve i fredelig sameksistens med Nørrebro? Næppe. Det skal Ungdomshusets beboere nok sørge for at de ikke gør. Men det er heller ikke særlig fedt at der så udbryder anarkistiske tilstande på Nørrebro, hvor politiet så bare er et brik i spillet og som ikke kan gøre andet end at (svingende med knipler) følge loven. Nu følger jeg sagen ganske interesseret, for der er klart højspændt drama her. Nu er jeg i hvert fald ved at være mere irriteret på Faderhuset end Ungdomshuset; de medieliderlige, fundamentalister der så hårdhændet holder fast i deres lovmæssige krav. Ingen snavs på hænderne der. Også selvom de udmærket godt ved at det gør langt mere skade end gavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *