Kinesergrillen

Det er rimelig retro her på Østerbro. Ikke så langt herfra ligger der nemlig en kinesergrill. Ja, en kinesergrill, virkelig. Jeg har ikke sænket kinesergriller en eneste tanke siden sen-firserne. Det var dengang vi frekventerede de sure kinesere, som min far altid kaldte dem. Og jeg var vild med mad fra kinesergrillen. Det var jo nok også vældig eksotisk for et 7-8 årigt barn at få sådan nogle friturestegte fritter. Om de vitterligt var sure, kineserne, ved jeg ikke, men for mig hed de jo de sure kinesere. Siden hen har det jo ellers fast været kebabstederne og pizzarierne jeg har frekventeret. Dem er der jo vildt mange af på Nørrebrogade. De sure kinesere i Lyngby kapitulerede vist også et sted i 90’erne og blev til en eller anden døgnkiosk, tror jeg. Men her på Østerbro har vi så en ægte Li’s grill med autentisk firser-kinesergrill-stemning. Lige præcis som dengang i de glade 80’ere. Der skal jeg helt sikkert hen og få en bøfsandwich, eller hvad det nu er for noget fusions-kinesisk, man plejer at bestille, når man tager på kinesergrill. Bare for at få en på opleveren. Det bliver vældig spændende. Gad vide om kinesergrill og tømmermænd er lige så godt et match som pizzaria og tømmermænd? Først var der kineser, så var der pizza, som så blev erstattet (eller sammenblandet) med kebab-paladserne. Og gad så at vide om de her lystige kebab-svende på et tidspunkt måske bliver fordrevet af alle de der sushi-deli-take-away ting, der efterhånden popper op overalt i det københavnske gadebillede?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *