Cykelhjelm – en trend i mødres hoveder?

Så var det den påskeferie. I morgen skal jeg ustyrligt tidligt op for at komme på arbejde. Min normaliseringsproces fra søvn til vågen tilstand strækker sig ellers over allermindst en time. Men når jeg i embeds medfør så skal så perverteret tidligt op om morgenen, er jeg sådan rent teoretisk set ikke helt normaliseret, når jeg hopper på cyklen. Og her kommer vi til et punkt, som jeg i påsken er blevet disset for af diverse velmenende, bekymrede kvindelige familiemedlemmer. De er bekymrede for den københavnske morgentrafik. Og de vil nu så have mig til at bruge cykelhjelm. Ja, cykelhjelm, sgu. Ligesom Nyrup. Min kære moder er endda så langt ude, at hun mener, at det er ved at komme på mode igen, det at bruge cykelhjelm. Hvad ved hun egentlig om moden i København? Men på den anden side, er jeg næsten tilbøjelig til at høre bare lidt efter hvad hun, min urolige moder, har at sige. Jeg synes nemlig, vagt, at have observeret et stadig stigende antal cyklister beklæde sig dette hovedstykke. Og disse, oftest kvindelige, cyklister, er faktisk relativt pæne i deres påklædning. Der er slet ikke noget kikset Nyrup over dem. Så jeg vil måske, måske overveje det. At investere i en cykelhjelm. Især når man også ser på det faktum, at min normaliseringsproces først er fuldført cirka en halv time efter arbejdets påbegyndelse. At iføre sig cykelhjelm ødelægger nok frisuren og den er nok uhyre upraktisk at skulle slæbe rundt på. Men måske kunne det være en ide. Måske. Jeg overvejer stadig.

0 tanker om “Cykelhjelm – en trend i mødres hoveder?”

 1. Nu har jeg just fået overstået sæsonens første og lidet graciøse styrt på cykel, og jeg kan efterhånden kun anbefale skidtet. Altså hjelmen.

 2. Jeg plejer ellers at holde mig til tesen: Det sker for de andre…

  Ligesom at man først skal have været der for at mene at det er nødvendigt? Måske jeg lige skulle justere dén tankegang…

 3. Forklar lige hvad din kære moder mener med at den er ved at komme på mode igen 😉

  Og ellers kunne din observation jo gå på, at du er flyttet fra N til Ø og der generelt er flere unge forældre på Østerbro (og dermed flere foregangseksempler for deres børn). Tror jeg..

  Men held og lykke med projektet – man burde jo..

 4. Jeg har bare super svært ved, at se dig med en cykelhjelm på knoglen og fræse derudaf i KBH.

  Det må være et syn for guder..

  Jeg har altid opfattet cykelhjelmmen som en ret nørdet things(- undtaget de proffer i cykel-sporten).

 5. Ulrik: Øh, ja, det var jo nok det, der udgjorde det kiksede look…

  Lars: Der var jo en gang i 90’erne med den der kyllingekampagne noget, der fik folk til at køre med hjelm… eller også var det bare fordi jeg var i en alder, hvor jeg bare blev tvunget?

  Men jo. Det har noget med børn at gøre, det med cykelhjelm. Helt klart.

  Nadia: Me too. Det er også derfor jeg stadig overvejer. Nørdet, men egentlig fornuftigt… Ehh…

 6. Jeg overvejer også, fik faktisk penge for over ½ år siden til netop dette formål… Men jeg leder stadig efter en klædelig cykelhjelm – det findes vist ikke?

 7. Man kan faktisk få nogle ret seje cykelhjelme – prøv en RIGTIG cykelhandler hvor de har racercykler og mtb og det seje gear… de vejer næsten ingenting og er heller ikke varme – og lidt rod i frisuren er mere klædeligt end en hjerneskade… man ser så dum ud når man ligger der og savler…

 8. Da Bloggerella skrev det, tænkte jeg, at de så må være umulige at opdrive, da hun vist kan finde ALT – men okay, cykelforretninger… hvad ellers? Ja, det er nok heller ikke SÅ attraktivt, at vi andre vil lede helhjertet efter dem. Men tak for tippet, Lizelotte. Så kan cyklen samtidig få en forårstur.

 9. Sidste sommer, så jeg at man kunne bestille en hjelm fra Politiken. Så det gjorde jeg. Var sådan en smart extremesportagtig én. Sådan en hjelm, som de seje street-smarte drenge har på, når de er vilde.

  Den ligger lige nu bagerst i mit skab. Jamen jeg skreg da jeg fik den på hovedet. Mit hoved blev 8 kilometer højt, mand!! Lignede jeg havde en megapande, og jeg så bare IKKE streetsmart og trendy ud.

  Åh, men man burde køre med hjelm. Går lidt og håber at borgmesteren snart siger at man SKAL, for så gør alle det, og så ligner vi alle kegler.

 10. Ork, det sidste jeg har lyst til, er at ligne en af de der væsener fra Microsoft-reklamerne, vistnok. De ser uhyggelige ud. Og endnu en politiker i cykelhjelm, som godt eksempel for borgerne, er nok også mere end hvad jeg kan bære. Men… ja. Det går jo til et godt formål. Overveje overveje. Måske jeg skulle tvinge min kære moder til at betale for den hjelm 🙂

 11. He He, tvinge din kære moder til, at betale for, at du kan kyle den BAGERST i skabet?

  Hvad der nogen der nævnte fråds af metal og papir (læs: penge)

 12. Aaaahltså skal jeg liiige forsvare den hjelm lidt;

  I går cyklede jeg for første gang med min lille datter bag på cyklen. Hun SKAL jo have den hjelm på og for at være et ordentlig forbillede er man jo- som mor nødt til også at have en cykelhjelm på! Ikke?

  Jeg har det så ikke…………..

 13. Hm, når man har set og oplevet hvad en ulykke kan gøre, så sidder hjelmen sikkert på mit hoved 🙂

  Omkring det med den HØJE pande, så har rigtig mange en tendens til at proppe hjelmen om i nakken og den hører altså hjemme fremme I panden!! Underværker i forhold til den forrygende frisure kan være lidt voks!

 14. Altså, man behøver ikke se dum ud med hjelm på … men derfor skal man jo også købe den i en butik hvor man kan PRØVE den – du køber da for pokker heller ikke stiletterne uden at prøve dem først? 🙂

  Prinsessensmor – det er et skråplan… de kære unger gør som du gør, ikke som du siger… 😉

  Seriøst, så vil jeg godt slå et ekstra slag for hjelme … jeg væltede på cykel sidste forår: 4 splitsekunder efter jeg trillede afsted, hamrede mit hoved ned i fortovet – heldigvis med hjelm på. Da jeg stod og kikkede på den revnede hjelm bagefter tænkte jeg bare på hvor heldigt det er, at jeg bruger hjem. Ellers havde mit hoved været revnet.

  Har i øvrigt testet hjelmen på mit nye korte hår – den kan sagtens klare 3 km uden at spolere fritsen… 🙂

 15. Oh … når mødre skal være et godt forbillede (det er vist noget der hører til arbejdsbesbeskrivelsen som moder) så KAN min da godt finansiere sådan en hjelm. Kan hun ikke? 😉

  Der er vist ingen, der kan argumentere mod Jer, Bitten og Lizelotte, for det er HELT sikkert fornuftigt og sikkert med sådan en cykelhjelm.

  Vi er så vist lige et par stykker eller 10, der skal ud og investere i den cykelhjelm.

 16. Jeg bruger cykelhjelm -altid- Også selvom det ikke lige er den københavnske morgentrafik, jeg bevæger mig i.

  Og jeg er også en af de mødre, der vil være et forbillede for mine børn.

  Jeg har langt hår – og krøller, og de klarer det fint. Jeg roder bare lidt op i håret, når hjelmen kommer af, så går det fint 🙂

 17. Okay, jeg er så en af dem, som i sin tid (år tilbage), blev ramt af en bil da jeg var ude af cykle. Stadig har det ikke fået mig til, at bruge hjelmen.

  Opfinder de sådan en trendy smart usynlig hjelm. I’ll be first to buy it.

 18. Jeg kan kun sige at man hurtigt vænner sig til at bruge hjelmen 😉

  Tak for en hyggelig weekend forresten.

  Knus Helle
  (cykelhjelmsbruger!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *