Påskelukket

Så er hele landet gået i kollektiv helligdagsekstase. Disseher højhellige dage betyder, at alle butikker er hermetisk lukkede. Og er der noget, der kan decideret virke angstprovokerende på mig, så er det alle disseher lukkede butikker. I fem dage. Kun med en lille pause på lørdag. Det er jo næsten decideret skræmmende. Altså tanken om at man ikke bare lige kan tage ud og købe noget, bare etellerandet. Eller det kan man jo nok godt, hvis man bor i nærheden af en 7-eleven eller en vantro kioskejer. Men i går tog jeg med Jyde-ekspressen ud til Provence, stuvet sammen med alle de andre københavnske skabs-jyder. En lang omgang med DSB på næsten 5 timer. Og så var det endda uden nogen pæne fyre at se på. Typisk. Og herude, hvor der ikke er nogen 7-eleven butikker at se i miles omkreds, er der bare ingenting. Men det er også helt i orden. Jeg har været på biblioteket på Østerbro, og der gik jeg totalt amok med at stryge sygesikringsbeviset hen over den automatiske udlåns-funktion. Elleve bøger blev det til. Forfattere med avancerede navne. Orhan Pamuk, Haruki Mukarami, Chuck Palahniuk. Bøger, som måske endda kan udvide min litterære horisont. Så nu har jeg forskanset mig i det nordjyske med familært selskab, frisk blæst, en bunke påskeæg (som min mor nåede at købe, inden den lokale Brugs smækkede skodderne helt ned) og så 3 tykke bøger og 2 dvd-film. Således skal man jo nok kunne overleve alle disse mange højhellige påskedage.

0 tanker om “Påskelukket”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *