Brun sovs over det hele

Jeg forvandler mig til et totalt perverst madmonster, når der serveres gammeldaws dansk mad. Så kan jeg slet ikke styre det. Kartoflerne skal moses, for det er den bedste måde at få en masse sovs med op på gaflen. Jeg går så meget amok. Nej, jeg ved godt, at det bare ikke er flatterende at indrømme, at jeg faktisk elsker brun sovs. Men altså… jo mere af det, jo bedre. Mmm brunsovs. I dag fik jeg så en ven over til dinner, og han bestilte hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Han har nemlig en eller anden suspekt ide om, at jeg tænder helt vildt på gammeldags dansk gourmetkunst. Ok, det gør jeg måske lidt, men ikke på den sygelige måde. Nå, men okay så. Du får hakkedrenge med bløde løg, lille ven. Gad ikke rigtig at blive ved med at prøve at overbevise ham om at jeg ikke steger og braserer hver dag. Men så resulterede det altså i at vi så sad der og åd helt vildt. Åh, jeg er så propmæt nu. Det er helt sindssygt. Sammen tror jeg at vi fortærede en kilo kartofler og 500 gram hakkebøffer og 4 løg. Lige ned i dunken. Så sygt. Men heldigvis skulle jeg ikke gøre indtryk på ham, sådan ved at spille en lille, nippende pippefugl. Så jeg gav den gas og ekstra med sovs og efterfølgende opknappet nederdel, så vi rigtig kunne slå mave. Ahh. Er totalt i brun sovs chok. Jeg må i gang med en omfattende detox. Men okay, det er jo også ganske godt nok at øve sig ud i de ypperligere kogekunst-discipliner, så ekspertisen ikke ryger i graven sammen med vores bedsteforældres generation, når den tid altså kommer. For hvad skulle man så gøre, hvis man så lige pludselig fik syndige sovselyster og ikke lige havde en jysk bedstemor at konsultere?

0 tanker om “Brun sovs over det hele”

 1. Mums… Men samtidigt lidt kvalmende at indtage så meget i den mængde. Men man skal da gå amok engang imellem i noget dansk, fedtet stads.

  Ps. Det tager en måned for dine tarme at fordøje ½ kg. kød. Så sammenlagt har vi noget nær 3 kg. rådne kød i tarmene hver dag. Hvis man vel at mærke ikker er den type der spiser grøntsager ved siden af.

 2. Hæh 😀 Tak for dagens gode grin – jeg kan lige forestille mig hvordan det er gået for sig.

  Brun sovs kan jeg nu godt modstå, men hvis der nu havde været tale om hjemmelavet kartoffelmos med noget paprikagryde til SÅ var jeg gået rockeramok 😀

 3. Brun sovs kan være noget djævelsk stads. Når min kammerat laver flæskesteg med sovs og kartofler, forvandles jeg til et frådende sovsemonster af episke dimensioner.
  Engang måtte rygpuderne i sofaen sågar fjernes, da man ellers sad for oprejst til at kunne slå mave. Pinligt, pinligt. I det mindste er jeg endnu ikke nået dertil, hvor det hedder sovseskål og sugerør 🙂

 4. Et frådende sovsemonster af episke dimensioner, hehe… men at indtage sovs i en skål, gennem et sugerør er nok lige at stramme den 🙂

  (men jeg kan nu godt finde på at spise nutella fra dåsen med en ske…)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *