Jeg hader at vaske tøj

Nøj hvor bliver jeg altid sur, hver gang jeg er nede og vaske tøj. Mit fredsommelige gemyt erstattes altid af en arrig personlighed, når jeg vasker tøj. Og her til morgen er jeg atter små-arrig. Nu skal jeg godt nok ikke længere trækkes med møntvaskerier, da vi har fælles vaskemaskiner her i kælderen. Og cirka seks tørrerum med mulighed for aflåsning. Ret lækkert egentlig, for så behøver vi hverken at have tøj oppe i lejligheden eller at risikere, at Benny fra tredje sal har næsen nede i vores trusser. Nå, men det er også disseher tørrerum, der er kilde til jeg gang på gang er ved at eksplodere. Mand, folk er bare så egoistiske. Der er nemlig lidt rift om dem, og det forstår man godt. Men der er nogle asociale kvajpander, der kan finde på at sætte deres hængelås i et ledigt tørrerum for at holde rummet til de selv skal vaske om 1-2 dage. Og så står man der med 500 kilo dyngvådt (okay, nycentrifugeret) vasketøj. Så må der altid alternative metoder til; op i lejligheden, hen over døre, stolerygge og sådan. Eller jeg må fise op og ned flere gange for at checke om en eller anden barmhjertig sjæl har taget sit tøj ud af et af rummene. Sådan en skøn oplevelse havde jeg her til morges. Igen. Og prikken over i’et var da også, at jeg kom 15 minutter over 7, og så må man da godt hugge vedkommendes vasketid, det står i reglerne. Også selvom man helt lovformeligt, og flere dage i forvejen, har reserveret tid tirsdag morgen klokken 7-10. Og så står der selvfølgelig et damemenneske i rummet og ser ud som om det er det naturligste i verden, at hun da lige har nuppet mine maskiner. Nå for helvede. I dag kommer jeg så noget sent på arbejde. Hurra hurra. For flextid. Argh, der er nogen, der skal dø!

0 tanker om “Jeg hader at vaske tøj”

 1. Lyder sq da for surt. Kender det godt, da jeg boede på Amager, hvor vi i hele opgangen delte EN vaskemaskine og EN tørretumbler plus lidt tørrerum bagved. Og der var også reservationstider pr 3 timer ad gang. Der var også regler om et kvarter over, så må man godt overtage den andens plads. Måske skulle du anskaffe dig din egen vaskemaskine, eller købe en tørrestativ, så du kan tørre dit tøj ude i gården eller oppe i din lejl i det tilfælde af som igår? Folk ER egoistisk når det handler om tøjvask 🙁

 2. Vi har hverken aflåselige tørrerum eller lov til at hugge andres tid, men det går nu som oftest fint nok alligevel. Til gengæld har vi dog fætter Jubelfjols oppe fra 3. Han er uheldigvis den mindre snedige type med det fjogede smil, der sniger sig ind uden en tid for at vaske sine åbenbart højt elskede engangskarklude – med skyllemiddel – og efterfølgende tørre dem i tørretumbleren.

 3. Åh, var præcis derfor jeg købte en minimaskine, så jeg kunne vaske i min egen lejlighed. Siger dig, jeg var tosset hver gang jeg skulle ned i vaskeriet.

 4. Silja & Marie: Nej nej. Jeg skal ikke have nogen vaskemaskine i min lejlighed. Det forstyrrer zen, og desuden er der heller ikke plads… selv om det da ville være skønt at være fri for at stresse over de spader.

  Rasmus: Ha ha, jeg forstår dig SÅ meget, at du blir stiktosset over det. Karklude, helt ærligt, mand. Hende madammen, der huggede min tid, havde lagt 3 bluser i maskinen, og de svingede så rundt derinde og grinte af mig. Fnys!

 5. Åh… Kender det alt for godt. Men der hvor jeg bor nu, er der ingen tørrerum, så er det enten at hænge til tørre ude på altanen (overdækket) eller også tørretumle tøjet. Det koster jo i det lange løb. Så der er stort set altid vasketøj på tørrestativ ude på altanen.

  Men forskellen er, at vi er en HEL blok om tre vaskemaskiner og en tørretumbler. Så skal man bare møde op til den reserverede tid, ellers står der en anden der skal bruge dem, 30 sek. efter. Suk!

 6. Håå min vaskemaskine står under køkkenbordet – lige der imellem opvaskeren og tumbleren.

  😀

 7. Åh, det er altid godt at høre, at er nogen, der har værre forhold end mig.

  Men det værste er nu nok de frit omvandrende ego-røvhuller. Folk uden vaske-pli. Grr.

  Laust, jeg er ikke misundelig. Ikke spor. Kun på din opvaskemaskine, måske.

 8. Jeg har også haft store vaskedag i dag, ind i mellem al eksamenslæsningen….. Havde læst din blog lige inden jeg smuttede ud af døren til vaskeriet i næste blok. Jeg tænkte glædeligt at jeg heldigvis ingen problemer har med vores vaskeri…. Men så alligevel måske..

  Vaskeriet er kun til de små 1- og 2 værelses lejligheder, og tidsrummet mellem kl. 10 og 13 er reserveret til klatvask uden reservationer. Jeg gik derfor derover lidt over 10.

  For at kunne konstatere at klatvask for nogen betyder hele garderoben, dvs. en 5-6 vaske i træk… Har svært ved at se hvordan en enlig i en lille lejlighed kan samle SÅ meget vasketøj. Da jeg senere endelig kom til og efterfølgende kom tilbage for at flytte tøj fra vaskemaskiner til tørretumbleren var en lettere underlig, klam, ældre mand ved at tømme tørretumbleren. Det foregik styk for styk, der blev lagt emsigt sammen og sokkerne lagt på en laaaang række. Det tog små 10 min. og han havde ingen intentioner om at skynde sig så jeg kunne komme til… nej nej da..

  Jeg har tidligere taget samme person, og andre mistænkelige naboer i at tømme vaskemaskinen med lige netop mit tøj i, i stedet for at benytte en anden. Det gider jeg ikke, men det kan nok næppe undgåes. Har dog siden sørget for at pakke alt mit yndige lingeri i de der vaskeposer til BH’erne. Så kan de da ikke hygge sig med det. Basta!

  Nåh men lang historie kort. Os der ikke har plads til en vaskemaskine må nøjes med “underholdningen” i vaskekælderen…. Har også fået dagens motion i dag på de 8-10 ture mellem min lejlighed og vaskeriet ;O)

  Mia

  Mia

 9. Ham den der mand lyder som en som man, hvis man er i dét lune, har lyst til at give et ordentligt spark over skinnebenet mens man hvæser “skrid, din gamle idiot” 🙂

  Men nu går jeg ud fra at vi begge 2 i virkeligheden er sådan nogle pæne piger, der bare smiler anstrengt?

 10. Lige præcis!

  Jeg er så pæn en pige at jeg ikke fik sagt eller gjort noget som helst, men kun kigget meget ondt efter ham da han gik… Så kan han lærer det ! … eller noget ;O)

  Mia

 11. Lora:

  Vaskede alle tøj i går?!

  Jeg gik ned uden reservering, og håbede på, at min tro vaskegud smilede ned til mig… Men nej, alle maskiner snurrede fint et minut i den officielle vaskeåbningstid.

  Og da jeg i mandags skulle hente mit vasketøj fra tørreloftet (fra en vask for lidt for lang tid siden – undskyld naboer) – ser jeg til min forbavselse, at jeg har fået en fin barnetrøje med ned… Hjælp, hvor løb jeg hurtigt op for at få den på plads… Er betemt ikke parat til at have børnetrøjer i min lejlighed!

 12. Jeg har stort set aldrig, problemer med at få maskine her. Bor ved siden af vaskeriet, hehe og kan vaske alle døgnets timer 24/7 364 dage om året.

  Og det er meget sjældent, at jeg ikke kan få maskine. Vi har seks maskiner og 3 tørretumblere.
  Men herude hvor jeg bor, er der også 4 vaskerier (hvert indholder 6 maskiner og 3 tørrere) stragirsk placeret, rundt omkring, til noget med 1000 beboere. Luksus.

 13. Åh.. på det punkt.. er jeg så glad for at jeg har min egen vaskemaskine i et aflåst rum sammen med 2 andre vaskemaskiner, som vi alle 3 beboere har nøglen til rummet. Så jeg kan vaske mit tøj, når det passer mig. Men tørrerummet er dog ikke så hurtigt til at tørre tøjet. Så jeg må enten ha tålmodighed eller tørre tøj udenfor. Nægter også at have hængt tøj i min lejlighed. Præcis, som du, Mette, siger – ødelægger zen – Feng shui halløj!

 14. Hm – jeg har åbenbart meget luksuriøse forhold. Bor til leje i en ejendom med seks lejemål – vi deles (inkluderet i huslejen) om vaskemaskine/tørretumbler – turbomodeller fra Miele. Har fyrrummet at hænge det op i, der ikke skal i tumbler.

  Men det bedste er nok, at der ikke er noget, der hedder “vasketider/vasketure” – vi vasker, når det passer os. Det kan da træffe, at maskinen er i gang, når man gerne vil til, men så går der jo max. en times tid, så er den ledig igen. Det har fungeret upåklageligt i de år, jeg har boet her.

  (Jeg har tidligere boet et sted, hvor man skulle “reservere vask”, og der var der nærmest sport i at hugge andres tider, blot de var et par minutter forsinket – fordi man ellers først selv kunne få en tid, man kunne bruge, om måske tre uger. Og tro endelig ikke, at dem, der gik hjemme, overlod aftentiderne til os, der ikke var hjemme om dagen).

  Her i ejendommen er vi tilmed så civiliserede, at når vi hiver andres tøj ud af tumbleren, lægger vi det sammen – ellers er tumblingen jo spildt i forhold til at spare en strygning…

 15. Sikke da en vaskedebat 🙂

  Sidst jeg var nede for at vaske, var der også mange andre der havde fået samme idé. Vi har en vaskemaskine og en tumbler til 10 lejemål, men vi er kun 4-5 lejligheder der bruger den. Rart. Vi kan tørre tøj nede i vaskerummet – men der kan godt komme til at lugte lidt indelukket. Øv. Oftest tørrer jeg ude i gården, men om vinteren kan det godt være svært at få det rigtig tørt. Vi har prøvet at have en topbetjent vaskemaskine til vandhanen, men det fungerede dårligt (den lavede mærker på vores tøj). Øv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *