Mine hemmelige, grønne stier

Jeg ved ikke om folk ved det, men mine veninder og jeg omtaler ind i mellem de grønne stier i København. Jeg ved egentlig heller ikke, om de hedder sådan, eller om de hedder noget andet, men nu siger vi de grønne stier. Jeg er vild med dem, fordi de er en smule mystiske. Man skal ligesom vide hvor de ligger henne. De grønne stier er relativt nyanlagte stier, der snor sig ind og ud af grønne områder med nye og gamle lejligheder, bygninger og lignende i bymiljøet. Den første grønne sti jeg observerede, var stien mellem café Castro og Hillerødgade på ydre Nørrebro. Så fandt jeg ud af, at den faktisk fortsatte ind mod city. Over Hillerødgade, gennem Nørrebroparken, vistnok. Den munder så ud omkring Jægersgårdsgade, og så kan man egentlig måske godt fortsætte sit grønne fix gennem Assistens Kirkegård, hvor man så ender ud på Kapelvej. Men det grønne eventyr slutter ikke her. Der findes også en anden grøn sti. Den starter omkring Solbjerg Plads på Frederiksberg, vistnok, og så bugter den sig gennem to afdelinger af Handelshøjskolen, hvor der er indbyggede lys-spots og mini-vejstriber på stierne. Forbi Frederiksbergscentret, over Falkonér allé, og så kører den gennem revl og krat ud til et uidentificeret sted omkring Bülowsvej på Nørrebro/Frederiksberg. Da stien ikke just er i min hood, har jeg kun taget dén tur en gang, så det var ret eksotisk og lidt af en oplevelse. Jeg har lige opdaget, at den grønne sti faktisk fortsætter fra Castro til Tagensvej, gennem Mjølnerparken-området. Ved stiens udmunding er der så en lige vej hjem til mig. Det er så hyggeligt at køre på de grønne stier. Lidt zen. Ingen lyskrydser eller biler. Gad vide, om der egentlig er flere af de hemmelige, grønne stier i min yndlingsby? Nogen, der kender flere?

0 tanker om “Mine hemmelige, grønne stier”

 1. Det er ikke decideret en grøn sti, men Classens Have i Classensgade er, efter min mening, lidt af en hemmelig oase.

 2. Jeg har været der en dag, dengang jeg boede på Fiskedamsgade. Husker det også som en dejlig, lidt hemmelig oase – man skal jo vide hvor det er for at finde det.

 3. Hov, min moster bor i Fiskedamsgade, men jeg har da aldrig mødt nogen oase?

  Hmm, måske også derfor den er hemmelig??

  🙂

 4. Preben, man skal også ud til Classensgade, og ind gennem en tilforladeligt udseende port – og bingo. Ikke også, Bloggerella?

 5. ALTSÅ…. Jægersborggade hedder den – gaden du så bedrøvelig kalder: Jægergårdsgade!
  Smil fra Pott.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *