Jyske fodfutteraler

I min lokale Fakta var der en fyr bag mig i køen. Jeg gav ham det diskrete elevatorblik, og konstaterede, at han nok var jyde. Hvorfor det? På grund af hans sportsprægede badesandaler. Jeg gætter, at han lige var en smut i Fakta, så han beholdt sandalerne på. Dem bruger han nemlig som hjemmesko, for det gør man vist i Jylland. Nu har jeg jo selv jyske rødder. På efterskole havde alle os jyder de der famøse H20 badesandaler på. Jeg ejer stadig et par. Faktisk har jeg dem på lige nu. Noget af det første jeg gør, når jeg kommer hjem, er at skifte til dem. -Hvor sexet, kom det engang fra en ven, mens han med et skævt smil nikkede ned mod mine fodfutteraler. Ja, dem scorer man nok ikke lige med. Men for dælen, hvor er de rare at have på. Nej, mine jyske rødder fornægter sig ikke.

0 tanker om “Jyske fodfutteraler”

 1. Hehe – er ellers ærkejyde, men har vist aldrig ejet et par H2O-sandaler. Men nu jeg tænker efter ser jeg dem jævnligt på ønskesedlen hos nogle af mine ligeledes geografisk udfordrede venner og familiemedlemmer.

 2. Mette – jeg vidste det 🙂

  Krat – man behøver nok ikke at have dem for at være jyde. Gad vide, hvor mange sjællændere, der har dem? Geografisk udfordrede… hehe. Netop.

 3. Erh – så er jeg vist skabsjyde?
  Jeg tøffer ofte rundt i mine H20-badetøfler, selvom jeg er så sjællandsk, som man kan blive. (Altså familiemæssigt)

 4. Nej, der er nok ikke tale om en 1-1-relation der; nærmere en forskel som du nok har ret i er statistisk påviselig. Lidt som med trailere og træsko uden hælkappe (sådan nogen har jeg faktisk; de er nu meget praktiske når man skal rende ind og ud af haven til ungerne).

 5. Jaah.. H2O klipklappere.
  Jeg elsker også mine 🙂 De bliver dog mest brugt til at gå ned med affaldet og hente vasketøj.
  Sådan er det vidst at være jyde.

 6. Nej, vi københavnere går i Puma klipklappere. Eller gik, for jeg præsterede at slide dem op på kun 9 år.

  Det er egentlig lidt pudsigt, for min fætter købte et par H2O, og et par år senere flyttede han til Århus.

 7. Da alle gik med H20 klipklapper på den selvsamme efterskole, stod der Adidas på mine. Det gør der stadig, ikke just sexet kan vi godt blive enige om. Men rare ved fødderne er de sgu…

 8. H20 klipklappere vs. Adidas. Eller Puma. Hmm, måske skal man ikke skue personen på klipklapperne. Rasmus – det var nok klipklapperne, der gjorde at han flyttede til Århus.

 9. Anede da ikke det var en jydeting. Min kæreste har sådan nogle klip-klaps, og han er ikke dét der ligner jyde. Eller er han!?! Måske der flyder noget jydedims i hans årer? Hm, i hans tilfælde, tror jeg mere det er noget med, at det er svært for en størrelse 46/47 at finde hjemmesutter, og h2o er søde at lave nogle i den størrelse.

 10. Han må være skabsjyde, ham din fyr. Men han er sikkert enig i at de er superbehagelige at have på – også selvom du måske ikke hopper på ham, når han har dem på 🙂

 11. Hehe, jeg kom først til at læse det som: “Nu har jeg jo selv jyske fødder” (i stedet for rødder).
  Af en eller anden grund passede det faktisk udmærket ind i sammenhængen. 🙂

 12. Kratluskeren: De har måske jyske “fødder” engang langt tilbage i deres slægtled?… Jeg gætter ellers på at mindst halvdelen af alle de mennesker, der vandrer rundt på Sjælland i deres H20er stammer fra fastlandet på en eller anden måde 😉

 13. Jeg skal ikke kunne sige det…den ene er vist også fra Falster eller Lolland. For en vestjyde som mig, starter København sådan cirka ved Nyborg, så for mig at se er de jo bare Københavnere, men jeg er klar over det synspunkt bliver bestredet ivrigt af de som (naturligvis ufrivilligt) er født og opvokset på øen.

 14. Ja det kan du tro at vi gør, bestrider det, folk, der er fra de sjællandske provinser er IKKE københavnere, så absolut ikke. Lige meget hvor mange h20’ere de så end vælger at slide op. Kan vi blive enige om, at badesandaler så måske er lidt provinsielle? (ja, jeg ER en skabs-provinstøs!)

 15. Afgjort provinsielle…meget.

  Og så er der såmænd mennesker i min gamle omgangskreds der ville argumentere med overbevisning for at København startede lidt øst for Kolding. Jeg selv er efterhånden gået med til den ekstremt restriktive definition, nemlig at København afgrænses af s-togsnettet.

 16. Hejsa er jydemand, men da jeg blev introduceret til den famøse h2o badesandal var jeg solgt som 25-årig. Jeg kan bedst lide den klassiske model med
  multicolur og fast rem. Den er i friske farver.
  På en tysk hjemmeside anføres den som “meget behagelig” http://www.h2o.eu/ :

  Bleiben Sie standhaft: Bequeme Badeschuhe
  – vorgeformtes PU-Fußbett (forud formet)
  – rutschfeste Sohle
  – äußerst bequem, stabil und haltbar
  – waschbar für einfache Pflege und Hygiene
  – Logo kontrastfarbig

  – og det passer virkelig h2o har en pasform der er formet efter fodens form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *