Helt ærligt, mand

Isabella Henrietta Ingrid Margrethe. Hmm. Mmm. Isabella? Helt ærligt, mand. Jeg syntes så hellere, at hun skulle have heddet Thorhildur efter Granny. Eller så Daisy da. Prinsesse Isabella? Der er sikkert en hel del jublen blandt det segment som navngiver deres børn sådan – Isabella, Izabella, Stephanie, you name it. Nå, men i det mindste kom hun ikke til at hedde Kylie. Synes ellers, at Alexandrine ville have været vældig fint.

PS. Jeg klappede i mine hænder, da de sagde i TV, at Prins Ingolf i sin tid blev døbt med hele 10 forskellige navne: Ingolf Christian Frederik Knud Harald Gorm Gustav Viggo Valdemar Aage.

0 tanker om “Helt ærligt, mand”

 1. Daisy? du er langt ud om det haha…

  Isabella er et ok navn, men jeg foretrækker Ingrid 🙂 Jeg er faktisk tilfreds så længe de har valgt Henrietta, Margrethe og Ingrid. Så den fjerde er ligegyldig for mig. bare IKKE Daisy hehe.

 2. Daisy er langt ude… men bedre end Isabella 🙂
  Ingrid ville nu også have været ret fint.

  Isabella er klart tuttenuttet på den lidt corny måde (?) – helt sikkert lidt cirkusprinsesse over det.

  De er dælme diplomatiske, dem på TV … siger, at forældrene har valgt deres egen stil etc. Det må siges.

  Men i det mindste havde vi da aldrig gættet DET navn.

 3. Jeg kommer til at tænke på Isabella-farvet, sådan en smudsig hvid, opkaldt efter en spansk (eller var hun fransk?) dronning i 1600-tallet. Hun bar, som jeg husker historien, den samme hvide kjole i en lang periode mens hendes land var besat/under angreb og kjolens farve derfor ændrede sig en smule 😀 …
  Så en prinsesse der hedder Isabella – Tjah… Så ved de da hvad de skal sige i børnehaven, hvis hun bliver ét af den slags børn der konstant griser sig til!

 4. Ja, netop dén Isabella er den eneste royale, jeg kan relatere til. Hun var vist spansk. Kender historien, fordi der findes heste, der er såkaldt Isabella-farvede. Var det ikke efter lagenets farve? Husker det ikke, din version med kjolen lyder mere sandsynlig. Hmm, lækker historie i hvert fald.

 5. Brøndby Strand har ringet …
  Hold da op for en royal svipser. Det navn stinker da af tribaltattoos, afbleget hår og rockerkærester med kamphunde. De kunne lige så godt have kaldt hende Jeanette eller Kimmie.

 6. Godt!!! Jeg er glad for, jeg ikke er den eneste. Sad også og fik tømmermænd af det navn – og jeg har IKKE været ude i går. Det er rigtig, der er en god kombi af Lizette og ja tømmermænd over det navn… Jeg havde så også i det mindste håbet på Henrietta eller Ingrid… Men altså, vi har åbenbart en hip og selvstændig kongefamilie der vælger utradiotioelle navne – ja dem og så alle dem på Vestegnen…

  Prinsesse Bella!!!!

 7. Jeg havde håbet på noget lidt mere… Prinsesseagtig? Såsom Ingrid, Alexandrine eller Caroline. Men Isabella. Fandt også noget interessant på den spanske ambassades hjemmeside. Så DK har faktisk haft en Isabella i kongerækken.

  Dronning Isabella Fonden tager sit navn efter Kong Christian II’s dronning, der som prinsesse Isabella af Kastilien kom til København i 1515, kun 14 år gammel. Her blev hun viet til den danske konge og gjort til Dronning af Danmark. Danskerne kaldte hende Elisabeth. Hendes mor var den spanske dronning Johanne med tilnavnet “den Vanvittige”, der var datter af de spanske katolske monarker, Dronning Isabella I og Kong Ferdinand II, og hendes far var Kong Filip II, med tilnavnet “den Smukke”. Dronning Isabellas bror, Karl, overtog i 1516 den spanske krone som Kong Carlos I, og få år senere overtog han det tysk-romerske kejserrige som Kejser Karl V.

  Christian II ønskede samfundsreformer og tog parti med borgerskabet imod adelen. I 1520 gennemførte han “det stockholmske blodbad”. Det kom til at koste ham tronen. I 1523 bad danske adelsmænd hans fars bror, Frederik I, om at overtage kongemagten, og samme år rev svenskerne sig løs fra Danmark. Kong Christian, hans Dronning og deres børn måtte forlade deres land. Sammen søgte de hos deres slægtninge rundt omkring i Europa at skaffe penge for at kunne generobre deres tabte kongedømme. Under et ophold i Gent pådrog Dronning Isabella sig en lungebetændelse, og her døde hun i januar 1526, kun 25 år gammel. Nogle år senere vendte Kongen tilbage til Danmark, hvor han trods løfter om frit lejde blev fængslet. Han døde i fangenskab i 1559, og ligger begravet i Sankt Knuds Kirke i Odense, hvortil Dronning Isabellas jordiske rester blev overført i 1883.

  Det har ikke været nogen nem opgave for den unge Isabella at komme til det primitive og middelalderlige Danmark. Hun var imidlertid i stand til at leve sig ind i sin nye rolle, lærte hurtigt at tale dansk, og inden længe havde hun vundet danskernes dybe respekt. Samtidig nærede Dronningen en stor hengivenhed for sin mand, som hun gav sin fulde støtte. Med sin europæiske baggrund og uddannelse medvirkede den unge Dronning til at sætte præg på det danske kulturliv og skabe interesse i Danmark for landene mod syd. På denne måde var Dronning Isabella med til at åbne vejen for de kulturelle kontakter mellem Danmark og Spanien.

 8. God smag: Mmm… Lige mine ord. Jeg var lidt for diplomatisk til at skrive om det på bloggen. Men hvor er det bare rigtigt. Totalt royal svipser – det ER en om’er.

  Singleton: Forstår dælme godt at du fik ondt i hovedet af det navn, på den tømmermandsagtige måde. Åhh… Prinsesse Bella – arghhh , nu får jeg også ondt i hovedet.

  Klejs: Spændende historie – den sofistikerede sydlandske Isabella, der kommer op til de danske barbarer. Desværre er navnets sofistikeret-hed lissom blevet noget udvandet efter at det blev modenavn numero uno på Vestegnen.

 9. En anden ting jeg lige tænkte på. Måske den royale familie simpelthen mangler forbindelse til det danske folk? Altså, det er jo almen viden, at Isabella er lidt white trash agtigt her i Danmark, men der hvor Mary kommer fra, er Isabella sikkert smukt klingende. Og Frederik, han har nok haft for travlt til at vide, hvad der sker blandt folket – og med en mor, der i ramme alvor kalder sig Daisy, er det måske noget om, at de ikke rigtig ved, hvad der rykker og IKKE rykker, sådan rent navnemæssigt her i landet?

 10. Jeg vil meget meget hellere have en

  Prinsesse Louisa

  Sys at der er stil over det.. med det der A til sidst..
  Ellers kan kun være enig med det er lidt white trash navn de har valgt…

 11. Iøvrigt, kom lige i tanke om.

  Jeg “kender” (min forældres veninde fra en fjern tid) en kvindlig børnetøjs designer, som efter sigende, skulle have rigtig meget succes i hjemlandet.
  Hun bor på Tasmanien, og hendes yngste datter hedder Bella.

  Måske Mary kender hende også? :D:D

 12. Isabella er da OK, det kunne have været meget værre. (jf. Felix-misseren, det er kun katte og afdrankede cirkuselefanter, der hedder Felix!) Lidt for forudsigeligt med de 3 andre navne.

  Hvis farmoren kalder sig Daisy, er der vel en vis risiko for, at hun bliver kaldt Izzy? Fy for fan! :-$

 13. Det letter mig meget at jeg er ikke ene om tanken. Det er da klart at det skal være en international navn men alligevel er der en del navne som er bedre.
  Jeg var sikker på hendes tre andre navne men jeg håber på et gammelt dansk navn som fornavn. Men prinsesse Bella gør bare det hele værre.. Men hun er skøøøn alligevel.

 14. Louisa er sejt. Prinsesse Louisa. Lovisa? Luvisa? Nej, Louisa er egentlig smukt. En internationalisering af Louise… hov, som i sig selv jo også er internationalt. Men det matcher jo Henrietta ganske godt.

  Brigitte- dejligt. Synes, der er for mange, der har været FOR diplomatiske. Altså, som du skriver på din blog.. eksklusivt.. what?

  Kasper – åhhh, åh åh. Prinsesse Izzy. Hehe. Skulle næsten ikke overraske mig. Men det der med Felix, det er da lidt sødt. Kan godt med det navn. Ellers enig, de 3 andre navne var ekstremt forudsigelige.

  Bianca – HELT sikkert. Skøn unge. Det siger jeg, som ellers ikke kan med børn. Hvad skal man stille op med dem? Men den unge var altså kær at se på. Virkelig en lille prinsesse, dér.

 15. Jeg læste også at Isabella er den spanske version af ElISABEth og det er jo Marys mellemnavn, så måske har de tænkt i den retning??? Men jeg blev også lidt skuffet over Isabella, jeg havde stemt på Ingrid eller også Josephine (men deres venners datter blev døbt Josephine ugen før så jeg måtte droppe navnet!) Men hvad så vi vænner os til Prinsesse Isabella om vi vil det eller ej 🙂

 16. Altså så må jeg være den ENESTE i koret, som synes godt om navnet Isabella.

  I har ret på et punkt, det er et MEGET almindeligt navn! Men det er er Christian i øvrigt også.

  Felix er og vil for mig altid været et grimt navn, jeg bryder mig bestemt ikke om, navnet, det er jo et hunde/katte navn. Hvad har de da tænkt.
  Kald mig diplomatisk, kedelig, konservativ når det gælder navne, men glad for de ikke valgte, andre lige så gyselige navne, som Hannibal fx eller Alfred (ok Alfred, ville have været bedre end Felix).

 17. Skægt at du også nævner navnet Stephanie. Det var præcis det, jeg sagde til min kæreste: Af navne-klang kunne Isabella sagtens være veninde med Stephanie – hvilket er et af de værste Brøndby Strand navne, som Den Gode Smag også har kommenteret her på bloggen.

  Nej, en prinsesse hedder altså bare ikke Isabella!

 18. Hahaha!

  Gad godt lige vide, hvorfor Grev Ingolf netop har valgt Ingolf. Kunne godt være, jeg havde valgt et af de ni andre navne. Jeg kan da finde mindst et eller to navne, jeg hellere ville kalde mig blandt de ti stykker end Ingolf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *