Have a nice day

I morges gav jeg mig selv lov til at droppe ind forbi en Emmerys og købe en af deres chokoladecroissanter med marcipan. Jeg syntes det er en hel del nemmere og mere naturligt at bare signalere “1” med pegefingeren og så pege på croissanten. Ingen grund til at forskrække folk med min udtale. Og beskeden går da også strygende igennem. De fleste hørende forstår udmærket godt de mest basale tegn. One? spørger damen, og jeg nikker, hun pakker ind og jeg betaler. Have a nice day, siger damen så. Igen nikker jeg med et venligt smil, takker og går ud af butikken. Sådan noget oplever man som døv tit. Ser ud til at nogle af ekspedienterne rent faktisk tror, at jeg er udlænding. Det gider jeg ikke rigtig at korrigere. For min skyld er der jo ingen alarm. Lidt sjovt egentlig. For et par uger siden skulle jeg have sushi uden ditten og datten. Vi opgiver så at konversere med fagter og damen tager et stykke papir frem og skriver noget til mig på engelsk. Langtfra første gang at jeg har oplevet det. I sådan en situation er det lidt fryd at replicere på dansk. Så kan de lære det. Nåmen, folk, der arbejder i sushi-bikse er sjældent opvakte, så hendeher bliver ved med at skrive på engelsk, og jeg på dansk. Jeg fik sushien, men hun var altså ikke alt for kvik. Hvor tit er det lige, at udlændinge har brug for at skrive noget ned?

0 tanker om “Have a nice day”

 1. Sjovt.
  Var faktisk også hos Emmery’s for at købe morgenmad – skulle have et par kernestykker med ost og noget juice.
  Endte med to chokoladecroissanter med marcipan, fire mini-muffins og en kop kaffe.
  Hvem sagde sukkerhungrende?

  Jeg bliver tit taget for at være amerikaner, når jeg er på ferie. Egentlig ikke så flaterende. Men måske fordi jeg er så afslappet klædt og i fornuftige sko.
  Elsker når folk i USA spørger mig om vej fordi jeg ser så lokal ud. Specielt, når jeg så kan hjælpe dem (sker kun i New York).

 2. Øj. Der er godtnok plads til MEGET i din mave, med mindre du skulle dele med en kollega 🙂

  Amerikaner, nej, ikke flatterende. Men nu hellere det end at være en fra Østeuropa eller Rusland 🙂

 3. Var bare sulten (sprang aftensmad over i går) og helt ærligt. Hvor meget fylder en croissant?
  Desuden er jeg jo et stort læs på mere end 60 kilo. Så der skal jo lidt til at drive værket.
  Har aldrig forstået de kvinder, der kan leve på ingenting. 😉

 4. Det er faktisk lidt sjovt, ja 🙂

  Jeg har også oplevet at lege turist et par gange, men det er lige så meget af praktiske årsager. F.eks. var en kammerat blevet interesseret i et ur inde i midtbyen, så jeg tog med som tolk. Det viste sig dog hurtigt, at det kunne betale sig at holde skuespillet og samtidig kunne lytte med på sælgeren og chefens samtale på dansk. Nå ja, de kunne jo gå en god del længere ned i pris, end de fortalte os på engelsk. Snedigt!

 5. Froggy – Hehe… havde nu fået morgenmad, så croissanten var blot en syndig fornøjelse. De fylder jo meget i fedtprocent!

  Rasmus – Det er ret skægt, hvis man kan lure med, uden at folk ved det. Du slog slet ikke over i dansk så? Oplever også tit, når jeg følges med en hørende, at denne tror vi begge er døve, og så snakker de om os, og vi ved hvad de siger.

 6. For nogle år siden gik jeg ned af Orchard Road i Singapore.
  Jeg gik med en kollega og snakkede. Nogle meter foran os gik en dame og hendes mand. Damen havde den største røv og ben og nogle shorts, der var godt på vej til at forsvinde mellem ballerne på hende.
  Det gik kollegaen og jeg så og morede os lidt over. At man kunne se så kikset ud helt alene.
  Efter at vi havde moret os færdigt og var på vej forbi sagde hendes mand:
  Tak for de pæne ord. På pære dansk.
  Pinligt. Men stadig lidt sjovt.

 7. LOL@froggy – poor guy.

  Må ærligt tilstå, at jeg endnu ikke har oplevet de vildeste ting, når folk tror jeg er alt andet end hørehæmmet.
  Jo, engang troede en, at jeg var fra udlandet og spurte hvilket land jeg var fra. Hmm, man kan faktisk høre lidt, på min stemme, at jeg er hørehæmmet.

 8. Selvfølgelig har du ikke oplevet de vildeste ting – endnu.
  Du er jo så ung.
  Vi andre, der har tre-taller i vores alder og et stigende behov for rynke-creme har til gengæld haft masser af tid til at dumme os/prøve ting og sager af.
  Bare vent til du når min alder… Så skal du bare se. :-p

 9. Fniiis… Det har jeg også prøvet, både det med at de tiltaler til mig på engelsk, bare fordi jeg siger en med pegefinger og peger. Jeg korrigerer ikke, for man kan altid få lidt sjov ud af det og det med at de spørger om jeg er fra et andet land, når jeg laver mine udtalefejl i verbale samtaler. Oftest tror folk at jeg er fra USA, fra østkysten. Hvad er det dog folk “hører”, når de tror at jeg må være derovrefra?

 10. Grin historie.. Tror nu at en del har oplevet noget lignede.. Lige et øjeblik, hvor ligger Emmery’s hen? Crossiant lyder uhmmmm uanset fedtprocent.

 11. Tre på Østerbro, faktisk. Helt sindssygt, så mange Emmerys der skal til for at tilfredsstille kartoffelrække- og Brumleby-segmentet.

 12. Ja. Men stadigvæk har de underskud i bøgerne.
  Deres bedste sted er nu den originale i Århus – i Guldsmedgade.

  Og ja. I Østerbro-folk er godt nok vilde med det der “fancy-pancy-bageri” (som ikke vil kaldes bageri).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *