Hovedoprydning på puteren

Det er bare zen at rydde op på computeren. Slettesletteslette. Væk med jer, filer. Når der er perioder med spidsbelastning, begynder mit skrivebord på computeren altid at rode. Hvis jeg ikke umiddelbart ved, hvad jeg skal stille op med filen, ryger den på skrivebordet. Og på mac sker det bare automatisk. Og så er der mapperne. Jeg elsker at lave mapper. Mappe for dit, mappe for dat. Undermapper, under-undermapper. Og endnu mere elsker jeg at slette mapper. Har kolleger, der end ikke bruger mapper. Det hele ryger ind under en mappe, og så kan man manuelt lede rundt mellem suspekte tituleringer i en uendelighed. Genveje har de heller ikke hørt om. Fatter ikke, de kan leve med al den spildtid. Jeg har også (især kvindelige) kolleger, der aldrig har hørt om “Foretrukne” – den funktion elsker jeg også. Så kan man inddele efter nyhedsmedier, blogs, sjov, praktiske links, whatever. Og så tage sig en runde ind i mellem. Lige nu masseudrydder jeg mails. På mac er det nok med et tryk på “tilbage/slet” knappen, på PC er der om at finde den særlige “Delete” knap. Tog mig lidt tid, før jeg fandt ud af det, så jeg brugte en masse muse-muskler på at højreklikke-scrolle ned-slette. Nu trykker jeg løs. Det er zen at gøre det. Især når man har fundet den mest nemme metode. Er bare så meget mand, når jeg betjener en computer. Og nu vil jeg fortsætte masseudrydningen.

0 tanker om “Hovedoprydning på puteren”

 1. Aiii, og jeg zennede for vildt igår..mest fordi min pc var blevet så langsom, at jeg faktisk troede den var ved at dø. Men så slettede jeg en masse (og jeg er meget umandet på dét område, så ved stadig ikke, om jeg har slettet noget vigtigt). Men computeren er blevet hurtigere…lidt…så jeg er happy.

 2. Jeg har vist også en større omgang rod, der skal gennemtraves, før der skal flyttes næste gang. I det mindste har jeg sovet lidt bedre, siden jeg fik kæmpet mig igennem fotobunken.

  Man skulle date en bibliotekar. Så ku’ man få lidt professionel assistance.

 3. Jeg følger spændt med i hvornår “bande”-indlægget kommer, når en forkert mappe er røget ud og slettet for bestandigt. Jeg elsker allermest at trykke på “Tøm Skraldespanden” – så er det væk forevigt.

 4. Marie – ja kender det. PCer har det med at køre langsommere og langsommere, og til sidst har man bare lyst til at udøve fysisk vold mod den.

  Rasmus – sjovt, jeg har også en fotobunke, der trænger til en meget kærlig oprydning, og vi snakker om tilbage til 2003… suk.

  Alice – hehe, det er ikke sket endnu. Er også lidt nervøs for at omgås den der skraldespand, for man ved aldrig, hvis nu man alligevel…

 5. Ja Froggy, den ville være sjov, hvis man RENT FAKTISK kan/kunne høre. 🙂

  Hvorfor tekster de ikke sådan noget, så os døve og ½ døve kan forstå det *G*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *