Kikset udseende dag

Kommentaren “Du ser træt ud” er en af de fornærmelser, der er fuldstændig legitime at slynge ud. Det var netop den en replik jeg fik af en af kollegerne her til morgen, en kollega som ellers er vældig sød. Mon hun mente det på  jeg forstår godt at der er pres på dig og jeg føler med dig måden? Altså som en venlig kommentar, som jeg samtidig også ser som en slet skjult fornærmelse. Ser jeg træt ud? Betyder det ikke med andre ord, at jeg ligner lort i dag? Man siger aldrig til folk, at de bare ikke ser særlig godt ud i dag, men man må til gengæld gerne sige, at de ser trætte ud. Nå men jeg måtte naturligvis straks ud på toilettet og inspicere mit ansigt. Den er god nok. Jeg ser træt ud. Mit hår, som jeg i morges forsøgte at sætte rodet på den cool måde ser bare fedtet ud. Og tøjet er rimelig outdated, fordi jeg syntes, det var synd for det, at det sådan skulle stå der og glo i skabet, helt urørt. Nåmen, jeg kan desværre ikke gemme mig inde bag en helkropsmaske, eller noget. Nu er en kop kaffe indtaget og jeg er klar til dagens dont – og så er det bare ærgerligt for mig, hvis jeg ser træt ud.

0 tanker om “Kikset udseende dag”

 1. Du er ikke alene.
  Prøv at forestil dig, at du står på badeværelset og har en barberhøvl kørende ned af kinden (ved godt det er svært, når man er kvinde, men prøv alligevel) og bedst mens man fjerner stubbe, så sprænger pæren.
  Det gør ikke vidundere ved ens præcisionsbarbering.
  Og når man samtidig kun har fået fire timers søvn, så ser man også ret træt ud, selvom mine jeans er fikse og min skjorte afslappet fed.
  Godt jeg skal klippes senere. Det kan være, det hjælper på det hele… 😉
  God arbejdslyst.

 2. Hahahaha. Det scenarie kan jeg altså ikke lige leve mig ind i. Men det lyder rimelig … ehm, nederen.

  Men det er ikke retfærdigt. Du siger du har fået fire timer, jeg har fået mine otte timer, og jeg ser alligevel træt ud? Crap.

  Også go’ arbejdslyst til dig 🙂

 3. Hvordan kan man sove otte timer i træk?
  Har du overvejet om du har sovet for meget, og det er derfor, du ser træt ud?
  Får aldrig sovet mere end seks timer. Det er sikkert ikke sundt, men til gengæld kan jeg sikre mig, at jeg ser konstant stresset og brugt ud.
  Det der sexede jagede og trætte udseende, som Jason Bourne leverer i den nye film (læste for øvrigt at Matt Damon tilskrev sin nyfødte datter, at han havde et jaget og træt udtryk i hele filmen – han fik simpelthen ikke søvn nok).

  Nå. Skal sove videre på kontoret.

 4. Jeg tror du har en pointe… at jeg sover for meget. Men på det seneste har jeg haft en grum tendens til simpelthen at ignorere vækkeuret. Den vækker halv syv, og så vågner jeg ti minutter i 8. Hmm. Ja. Det er jo drønsmart hvis man kan få flere timer til døgnet ved at sove mindre..

 5. Spørgsmål.
  Hvordan fungerer et vækkeur til en døv?
  Var lige ved at foreslå, at du bare fik et, der spillede højere. Men det hjælper jo nok ikke…

 6. Haha… nej det gør det nok ikke.

  Jeg har et tæt forhold til min NOKIA mobil med vibrator – den får lov til at sove under min pude hver nat.

  Har også et rejse-døve-vækkeur, ligeledes med vibrator, men jeg synes at det er at gøre vold mod min fredelige (morgen)søvn. Men måske det er mere effektivt…

 7. Ja undskyld. Men nu bliver jeg nysgerrig.
  Telefon?
  Man kan selvfølgelig sms’e. But still.

  Du må bare få dig en, som kan vågne af et almindeligt vækkeur, stå op, lave morgenmad og så vække dig blidt og roligt. 😉

 8. De unge nu om dage sms’er da vanvittigt meget. Nok til at det er en telefon værd alene? Men nu kan man også ringe via. videotelefoni. Sådan noget som du måske har set i Ørnen. Ikke særlig udbredt generelt, men blandt døve er det et hit. Men hvis du spørger mig, hader jeg egentlig lidt at tale i telefon.

  God ide med sådan et vækkeur. Jeg tror du kunne blive rig på at tage patent for ideen 😉

 9. Synes bare ikke videokvaliteten er god nok til at mundaflæse – men måske skal man bare være bedre til det.
  Hvordan kan du tale i telefon, hvis du er døv? Du kan vel ikke høre, hvad der bliver sagt i den anden ende?
  Eller du er måske ikke 100 procent døv?

  Nå. Men ja. Må tage patent på den slags vækkeur. Og blive så rig, at jeg ikke behøver stå op om morgenen. 😉

 10. Nej det er rigtigt – det er langsomt, og billedet hakker sommetider. Også derfor jeg hader at tale med sådan en videotelefon. Man står der og kniber øjnene sammen, samtidig med at man prøver at modstå trangen til at stikke hovedet tættere på skærmen og se dum ud.

  Hører så godt som 0%. Kan kun tegnsprog. Derfor kan jeg heller ikke tale i tlf. Men der er jo heldigvis sms, mail, web formidlingscenter, chat … så helt fortabte er vi jo ikke 🙂

 11. Regnede da heller ikke med at I var fortabte.
  Har bare aldrig tænkt på at døve skulle have telefoner.

  Når du nu ikke kan andet end tegnsprog, hvordan ville du så kommunikere med, eksempelvis, mig ude i den virkelige verden? Løber du rundt med stakkevis af blokke og skriver beskeder?
  Det eneste tegnsprog jeg kan, er den der “god fornøjelse med fredagsbio”,og den er sikkert ikke korrekt. 😉
  Og så siger du bare til, hvis jeg spørger for meget.

 12. Ejjj altså! Den kommentar kommer min mor også altid med “du ser så træt ud??????” VIRKELIG spørgende. Som om der er noget galt. Og oftest de dage man føler sig ok lækker og frisk mand.. træls.

 13. Froggy – måske jeg skulle sørge for at have en FAQ til hørende her et sted på bloggen. Ville egentlig være drønsmart. Jeg taler helst ikke. Og mundaflæsning er stærkt overvurderet. Synes jeg. Så hvis folk ikke har en naturlig talent for kropssprog, må pennen & blokken hives frem. Fredagsbio? Hvorfor kan folk altid de mest suspekte sætninger på tegnsprog?

  Lene – det er godt nok en typisk morkommentar. Lidt sødt, egentlig. Især fordi de bekymrer sig over det rene ingenting. Men vi gider jo ikke at høre at vi ser trætte ud, når vi har brugt lidt extra tid på spejlet om morgenen!

 14. Da jeg så Fredagsbio (i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne blev programmet indledt med tegnsprog (wonder why?), og når hun sluttede af med at sige “god fornøjelse med fredagsbio” gned hun håndfladerne sammen i cirkler. Som barn gik jeg bare ud fra, at det betød det…
  God ide med FAQ. Sådan en som mig ved jo intet…

 15. Det tegn med at gnide håndfladerne i cirkler, det betyder faktisk fornøjelse. Så det lyder rigtigt.

  Husker altså slet ikke det der med fredagsbio, men jeg var sikkert også alt for lille, hvis jeg da overhovedet var blevet født der.

 16. Hehe rigtig muntert, at læse jeres “samtale” Froggy, og Mebbe.

  Men, du har ret Mebbe, ikke mange døve kan mundaflæsning. Jeg kan godt.

  Og endnu engang, må jeg give dig ret Mette, det er lidt supekt, at de hørende (kun) kan sige “God fornøjelse”.

 17. Nadia – jeg tænker mere på, at jeg tit møder folk, der vil demonstrere det de kan på tegnsprog – og det bliver tit nogle suspekte ting, som dog er rigtigt sagt: Ond havskildpadde, den slags mystiske ting. Men det er lidt sødt alligevel!

 18. @Nadia
  Jeg ville nu gerne kunne sige noge på tegnsprog. Men hvor skulle jeg have lært det henne?
  Jeg har aldrig haft kontakt med hørehæmmede (altså ud over dem, der ikke hører efter, hvad jeg siger) eller døve og den eneste måde, jeg kommer i kontakt med tegnsprog var ved “god fornøjelse med fredagsbio” og når jeg en meget sjælden gang falder over nyheder på tegnsprog.

  @Mette
  Ond havskildpadde?

 19. Mette, jeg lånte engang en børnebog med tegnsprog … det var de særeste ting jeg kunne sige bagefter… jeg nævner i flæng:

  “Indianeren koger slik”

  “Blomsterne var vrede på elefanten”

  og den uforglemmelige:

  “Mange elge er bange for pindsvin”.

  …men det giver mening når man siger det på tegnsprog … pga. håndstillingen. men hvor har jeg grinet af den bog – tegningerne er for sjove!

 20. Ja – nu hvor du siger det, så passer de ord jo fortrinligt sammen. Der er også en sød bog, der hedder Blæksprutter prutter… for at ikke tale om børne-tegnsprogs-remsen, som du måske kender?: “En fræk fyr, to smukke torske, tre danske blommer…” osv.

 21. Froggy: Fair nok, du er også undskyldt. Jeg kan modsat Mette høre, og derfor også grine af folk, som kommenterer de døve. Eller når jeg står i kø, og de får øje på mine øreapparater og siger “glem det – hun kan jo ikke høre noget”. Folk skulle lige vide, hvor tydeligt, jeg kan høre den sætning, for jeg ender altid med, at grine for mig selv.

  Mette: Ja, det er supekte ting, men det er også frække ting de kan – altså udover “god fornøjelse”. Jeg er ikke sikker på, at jeg vil vide hvor de har lært det fra.

 22. @Nadia
  Underligt at blive omtalt som “de” (ved godt du nok ikke lige tænkte på mig), når jeg egentlig betragter mig selv som rigtig almindelig og “normal”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *