Madeleine er da død?

Nu har jeg ikke just fulgt så meget med i Madeleine-sagen. Forældre smutter fra børn for at spise på nærliggende restaurant. Person bortfører Madeleine. Som er en sød, superkøn lille pige med nogle store øjne. Okay. Skrækkelig historie. Men det jeg ikke forstår, er, at ingen medier rigtig har talt om, at hun højst sandsynligt er død. For det må hun da være. Var jeg den suspekte bortfører og fandt ud af den massive mediedækning, ville jeg altså sørge for at grave hende meget, meget dybt ned og ellers holde så lav profil som muligt. I stedet for dyrkes der en masse konspirationsteorier om at hun lever og har det godt. At hun er set her og der. Medierne bliver ved med at antyde, at hun lever. Og det værste er næsten, at de ellers ret pæne Madeleine-forældre nærmest dyrkes som mediedarlings. Er det ikke rimelig smagløst? Hvis nu det var en mere grim familie med en kedelig unge – hvad så? Så ville ungen nok for længst i medierne være erklæret glemt, død og borte, bevis eller ej. Færdig punktum. Er det bare mig?

0 tanker om “Madeleine er da død?”

 1. Nej, det er ikke bare dig og Fr. Møller..
  Men nogen tror nok på miraklet efter de par tilfælde der har været, bl.a. i Holland, hvor børn i flere år var kidnappet og “opfostret” af en stjernepsykopater og pludselig slap fri/stak af.
  Men smukke mennesker pynter bedre på forsiderne, og det er virkeligt smagløst..

 2. Hmm, de er skøre, de belgiere og hollændere. Men okay… tro flytter bjerge, og selv grimme mennesker vil nok klamre sig til sådan et håb. Men medierne?

  Jeg synes virkelig, virkelig at det er smagløst, at de der pæne mennesker får så meget forsideplads – og især, at forældrene nærmest har fået stjernestatus. Altså, hvis det havde været en grim familie… hm.

 3. Så vidt jeg ved, gør forældrene meget for at blive ved med at komme på de forsider, fordi de ikke vil have at verden (og medierne) glemmer Madeleine-sagen…altså det er bare hvad jeg har hørt, ikk’.

 4. Jamen, når der er en Madeleine-sag, er det da klart, ingen giver op, før der er et lig at begrave. Men sandsynligheden for, at det aldrig bliver fundet, er stor. Den uvished må være hæslig.

  En gammel bekendt mistede for mange år siden sin (sø)mand på havet under mystiske omstændigheder. Da den tid, der skulle til, var gået, blev der afsagt “dødsformodningsdom”; det juridiske blev ordnet. Hun er forlængst “kommet videre med sit liv”, som amerikanerne kalder det. Men hun farer stadig sammen, når det uventet ringer på døren…

 5. Marie – mmmhm, så de laver en lille the Becks på medierne, måske? Men nu hvor de kan, så gør de vel også det.

  Fr. møller – ved du lige hvor lang tid der går før sådan en dødsformodningsdom? Forstår nu godt, at man skal SE et lig, før alt “håb” er ude…

 6. Haha, hvis JEG var bortføreren, var det allerførste jeg ville gøre da, at hive ungen med på en offentlig café; SE HVAD JEG HAR NEGLET!!

  – “Vil du ha’ en stor cola, erstatningsdatter?”

 7. Ved ikke om jeg, skal skamme mig eller hva’?
  Fordi jeg har tænkt 2 ting:

  A) At hun rent faktisk er død, og folket har svært ved, at tro på, at nogen kan myrde nogle rige (eller temmelig velhavende) forælderes barn på kun 4 år, med hjerteøjet.

  eller

  B) At forælderene selv har gemt ungen af vejen for at negle penge og opmærksomhed – ja simpelhen, at holde verden for nar.

  Er jeg mere grum end mebbe nu?

  Men håbet lever jo også især efter Nastacha Kampush overlevede 8 år i fangenskab.

 8. Er jeg grum? Fordi jeg siger, at ungen med allerstørste sandsynlighed er blevet gravet langt ned under jorden?

  Godtnok er hun nuttet og alt det der – men som preben helt rigtigt siger: Hvem kunne finde på at flashe verdens mest eftersøgte lille pige på café?

  PS. Jeg ved ikke om jeg kan lide de forældre, så jeg vil gerne holde på B…høøø, nu er jeg grum.

 9. Mette, jeg ved faktisk ikke, hvor lang tid der skal gå, inden der kan afsiges dødsformodningsdom. Dengang mener jeg, det var tre år.

  Det er fornuftigt nok, at det kan lade sig gøre. Var man gift med den forsvundne, er man jo låst på hænder og fødder juridisk og økonomisk. Men fred i sjælen – tror jeg aldrig helt, man får.

 10. Jeg talte engang med en dvärg. Han fortalte mig at han var villig til at reducere hans liv med 50%, for bare at väre “normal” höj i en dag!
  Det var lidt svärt for mig at forstå, da jeg ikke selv står i samme situation.
  Grunden til at jeg nävner det, er fordi jeg selv jar tre börn, og kan udtrykke hvordan foräldre kan göre i desperate situationer – hvad angår sine egne börn.
  Jeg ved ikke om I andre her i denne debat har börn. Men hvis ikke, så er det nok lidt svärt at forstå den usikkerhed/panik der opstår hos foräldre som mister sit barn.
  Alle (fornuftige) foräldre har den holdning at man ikke giver slip på sit barn. Hvis jeg mistede en af börnene ved en kidnapning, ville jeg rejse mig op ved de mindste mistänkelige tegn der skulle opstå, at man skulle tro at jeg var skör.
  Det er hvad folk nu siger om Maddys foräldre.

  Tomas

 11. Glemte at tilföje at, jeg vil väre villig til at reducere mit liv med 50% for at få mit forsvunde barn i sikkerhed!

  Tomas

 12. Jo jo Tomas, jeg forstår godt, at man griber ud efter hvert eneste halmstrå, ved den mindste smule håb. Men jeg kender INGEN forældere, som har så meget overskud, til rejse Europa tyndt i kampen for, at finde Madeleine. De har selv 2 små børn? Hvis det var mig, så ville jeg nok være kuet af sorg, ikke være i stand til, den massive presseopdækning, som oven i købet har fået alverdens stjerner også med på den.

  Lige nu er der indsamlet over 57 mio. kr. Desuden er der ikke kommet noget løssum, eller nogen krav om vedr. Madeleine.

  57 mio kr.. Tyg lige lidt på den.

 13. Hej Nadia.

  Selvfölgelig vil foräldrene rejse verden rundt for at finde sit barn, som ikke er erkläret död! Foräldrene antyder jo at Maddy er i live, så de sidder ikke i den sorg som hvis Maddy var (bevist) död. 😉
  Som mistanken omkring Maddys forsvninden lyder, skulle hänge sammen med sex-trafficking, er det klart at Maddys foräldre ikke bruger tiden på at sörge, men rejser rundt og vil väre med til at opfordre til razzia overalt!

  Og med de masse pressomtale, stjernerne og Paven, er de måske en form for opbakning for foräldrene. Jeg forstår dig godt at det virker underligt at foräldrene har så meget overskud.
  Men det er hvad foräldre vil göre for at finde sit barn! 🙂

  Ja, 57 mill. kr. er vanvittigt. Selv jeg har ikke bidraget med noget, da jeg synes det er meget dobbeltmoralsk. Her tänker jeg på f.eks. de kvinder og börn i Elfenbenskysten, som bliver mishandlet mens resten af verden ikke gör noget, men at der så bliver lagt så meget til Maddy.
  det er netop det der skaber spild mellem folk. Folk bliver trätte at höre om Maddy, og kommer med en masse spekulationer om at hun må väre död, når de mange penge ikke er tillokkende…

  Jeg läste et sted at de 57 mill. er langt fra godt nok i sex-trafficking, hvor der er mange penge i at sälge en pige 7-8 gange dagligt i alle ugens 7 dage! Bvadr…

 14. Hej Tomas,

  Det er da en sorg på den måde, at de nu må rejse land og rige rundt i håb om, at finde hende, sorg over, at deres ferie ikke endte lykkeligt. De er jo ikke fuldtalligt. de burde vægte opmærksomheden mod deres 2 andre børn. Hendes søskende må jo også være mærket af det?

  Men helt enigt, det er et vanvittigt beløb. Engang ikke afrikas døende børn får så meget opmærksomhed, som Madeleine. Madeleine sagen deler verden i 2 dele, dem som synes det er fantastisk med alt, den opbakning og penge som strømmer ind og så er der dem som tænker – hvad med alle de andre som også har brug for dem – som du også nævner – børn fra Elfebenkysten, og andre dele hvor sex-trafficing finder sted i stor stil.

  Men jeg tænker også, efterhånden, at Madeline er så et kendt ansigt, at folk vil genkende hende straks på øjne (hun har et misformet pupil).
  Men vil folk kunne genkende, alle de andre som også er blevet børtført i den SAMME periode fra den dag Madeline blev bortført frem til i dag – tror det næppe.

  Men som Ulla Terkelsen fra TV2, sagde i en direkte nyhedesudsendelse: “…Grunden til, at de får så meget opmærksomhed, er for det første, den udsædvandlige måde, Madeline er bortført på, og for det andet, at det er et velhavende par. Det et par, som vi selv kan identificere os med…”

 15. Hej igen.

  Nu er der liv i den debat. Hyggeligt.
  Jeg er helt enig med Ulla Terkelsen. Pressen har formået at bläse en historie!

  Det er da helt absurd hvis bortförerne tager Maddy på restaurant ture og alt det. Men måske er de så dumme nok til at göre det, som de jo allerede er ved at have bortfört hende.

  Du har helt klart ret i at parrets to små piger for tiden bliver forsömt.
  Synes ikke at pressen har väret god til at däkke det. For det er vigtigt at man ikke glemmer fokuset på pigerne! De må også savne Maddy – og ikke mindst foräldrene meget!

  Jeg håber nu at Maddy bliver fundet i god behold (uden nogen form for overgreb o.l.), og at den störste trafficing-käde bliver afslöret.
  Maddys foräldre välger så at donere de 57 mill. kr. til kräftens bekämpelsen og AIDS – som pudsigt nok förer til 100% helbredelse!

  Sådan en happy end vil jeg gerne se. Men tvivler på det 🙁

 16. Tomas – må altså lige korrektisere dig, at AIDS ikke fører til fuldstændig helbredelse (med mindre jeg har misforstået noget her). Jeg ved, at der i dag, findes livsforlængerede medicin, så man i princippet kan leve de her 10-15 år længere. Men i den sidste ende, dør af AIDS, og ikke en alm. død som gammel og glemt, på et plejehjem.

  Og ja – du har så meget ret, i at, medierne fukusere for meget på forælderene, og hvem de nu har mødt. At man glemmer foskus på bortførte børn og deres skæbner.

  Go’ weekend…

 17. Wow så blev der lige en masse debat… jeg ved nu snart ikke med den sex-traficking historie, altså, at bortføre en 4-årig til sådan noget – er det ikke LIDT langt ude. Jeg forstår ikke, hvorfor medierne bliver ved med det. Ja, det er en god historie, men altså, helt ærligt?

  Jeg har ikke børn, så jeg kan nok ikke på samme måde som dig, Tomas, forstå forældrenes sorg – men det forarger mig altså lidt at de får SÅ meget opmærksomhed, fordi de er pæne mennesker og barnet er nuttet. Var der nogle mindre præsentable mennesker, var hisorien forlængst glemt.

  Og de der 57 millioner… jeg kunne altså finde mange andre måder, hvor de penge kunne komme til hjælp (fx. hungersnød, naturkatastrofer etc) – hvorfor folk hellere vil donere penge til Madeleine end at hjælpe folk i katastrofeområder, det går også hen over mit hoved..

 18. Nadia:
  Du har ret. jeg var lidt for hurtig med at svare dig 🙂
  Pointet var bare at mit önske er at AIDS og kräften helt forsvinder.

  Mette:
  Ja, medierne har gjort en godt markedsanalyse. Fundet ud af hvad läserne vil have – de fleste. Og så bläse det op, ved at sammenligne os med den nedbrudte familie.

  🙂

 19. Nadia:

  Helt korrekt som du siger mht AIDS. Jeg var bare lidt for hurtig med at skrive svar til dig.
  Pointet var bare at mit önske er at AIDS og kräften helt forsvandt!

  Mette:
  Ja, helt enig. Pressen har formået at göre en meget god markedsanalyse! At pressen nu pröver at give hele verden dårlig samvittighed for händelsen, er langt ude.
  Så forleden et billede af Maddy hängende på Malmö togstationen. Jeg tänkte “hvor er de 10 millioner billeder af de forsvunde afrikanere”.

 20. Hatten af for de forældre Madeleine har. Godt nok har de dummet sig i den grad, men man kan se de hiver sig op ved rødderne og kommer igennem dagene. Hvis alle de penge der er kommet ind kan hjælpe med at finde et forsvundet barn, (I dette tilfælde Maddie) så kan jeg slet ikke forstå at der var nogen der skulle have ondt et hvis sted over det. Og skulle der være penge tilbage så har de jo også udtalt i deres dagbog at det skal gå til at finde andre børn rundt om i verdenen.

  Jeg er selv mor til en lile pige og den smerte jeg kan se i deres øjne ug udtryk tror jeg kan sammenlignes med den jeg selv ville have printet i mit ansigt, hvis noget var hændt min lille guldklump.
  Om jeg var rig eller fattig ville jeg sætte himmel og hav i bevægelse for at folk skulle blive opmærksomme på min sag.

  En ting mere. Disse forældre mangler ikke penge så selv uden den megen opmærksomhed kunne de nok også være nået langt selv. De har jo også nævnt at hvis det blev nødvendigt ville de sælge deres hus.
  Det er forældre der vitterligt og inderligt ønsker at få deres kæreste tilbage.

 21. Jeg er ikke i tvivl om alt det, du siger. Og er også enig. Jeg mener bare, at det er lidt tragisk, at de har held med at komme gennem i den grad de kan, netop fordi de er pæne mennesker og Madeleine er en køn og charmerende lille pige. Var de grimme og kedelige – hvad så?

  Men det er jo vel altid godt, at de gør opmærksom på dette problem – at små børn kidnappes.

 22. Kommentar til hvad Tomas skrev 4 aug.

  Du skriver at parrets to mindste piger bliver forsømt. Hvor meget har du overhovedet læst om denne sag. Parret har to 2 årige tvillinger en pige Emilie (eller hvordan det staves) og en dreng Sean. Desuden blev der allerede efter de føste 14 dage fra forældrenes side bedt om ikke at tage billeder af de to tvillinger.
  For det første fordi de ikke har vidst før ganske nyligt at Madeleine var blevet væk. Forældrene har hele tiden sagt til dem at hun var på “ferie”. Jeg har selv en datter på samme alder og hun ville da ikke forstå alvoren i det hele.
  For det andet er de så små at de sikkert ikke forstår alt det medie halløj og hvorfor også udsætte dem for det.

 23. Heej

  Har læst det hele igennem. Damn den smukke , skønne, flotte lille pige. hvordan fanden kan “nogen” finde på det? ..:S
  Flotte pige….

  Hvis de så bare fandt liget… Så ville roen nok likke sig ved familien!!!. MEN HÅBER SÅDAN DEN LILLE PIGE ER I LIVE!..

 24. Jeg forstår godt at forældrene er kede af det, osv, men der er jo flere beviser på at det er fordi hun døde, og så begravede de hende, fordi de ikke ville miste deres job. Det der med at de ville sælge deres hus, det har de sagt ja, men jeg tror ikke rigtig på de ville gøre det. Hvorfor miste sit hus, istedet for sit arbejde??(-:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *