Døve-blogs

Nu er der kommet en ny blogroll til bloggen, som jeg har kaldt for Døveverdenen. Jeg er ikke tilhænger af at en blog begynder at stritte i alle retninger, men ikke desto mindre vil jeg gerne have denneher liste med. Både til brug for mig selv, til de døve, som jeg ved læser med her – og så er der jo sikkert også mange andre, der gerne vil have et indblik i døveverdenen. Døve er jo også mennesker med interesser, og det er derfor, at jeg ikke er udpræget “døvsk” her på bloggen. Vil hellere bare illustrere hvem jeg er som Mette. Her er det jo let, hvorimod jeg i verden derude næsten ikke kan undgå at rende rundt som “hende den døve”. Nåmen den nye blogroll er en skøn blanding af personlige blogs, skrevet af døve selv, og så er der de mere “faglige” blogs, f.eks. min arbejdsblog for Døvebladet. Når der kommer nye spændende sager til, vil jeg også gerne føje dem til. Og så er det vist snart på tide at lave en FAQ om det at være døv.

13 tanker om “Døve-blogs”

 1. God idé, for jeg er sådan én, der forleden tænkte: Hvad gør man, hvis man er døv, og brandalarmen hyler? Findes der en alarm der lyser eller vibrerer?

  Hehe ja, jeg tænker MEGET på dig, Mette…dét skal du vide.

 2. Åh hvor luner det altså at du tænker MEGET på mig 🙂

  Der kom der lige et par spørgsmål til FAQ’en. Tak, Marie. Jeg vil nu umiddelbart satse på at det ikke begynder at brænde 🙂

  Forøvrigt, tillykke, du kom vist med kommentar nr. 600.

 3. Jeg sad faktisk den anden dag til et (kedeligt) møde og tænkte over, hvordan man som døv sørger for at blive vækket om morgenen. Måske vibratorfunktionen i mobilen kan bruges til andet end at være møgirriterende, hvis man nu sidder i bilen og modtager et opkald.

 4. Og hvad med døve og deres småbørn? Er der en alarm der går, når barnet græder om natten, noget lys der flasher eller? Eller forventer man, at man kan “mærke” det? – Ikke noget med at gå i seng senere end hønsene, for det gør det sværere at vågne ved at mærke…
  – Sikkert tåbeligt, men bare en tanke.

 5. Rasmus – jeg bruger mobilens vibratorfunktion. Man kan godt få et døve-vækkeaggregat, men jeg foretrækker en blid vækning. Aggregaten gør decideret vold på ens søvn!

  Iduna – nu ved jeg ikke så meget om den slags, men der er døve-babyalarm. Hvordan dimsen virker, ved jeg ikke, men det må være noget i retning af en vibrator ting, tror jeg.

  Og tak 😀

 6. Ang. baby alarm. Der findes en apparat hvor den opfatter lyd, babygråd eller noget i den retning. apparaten sender så signalet videre til modtager der så har en dims der vil vibrere eller flashe, alt efter forældrenes ønsker. 🙂

 7. Mette, kan du så ikke sende omtalte aggregat i min retning? Min tilstand mellem 7 og 8 om morgenen kan vel i bedste fald kaldes levende død med en snert af koma, så jeg har generelt ikke en jordisk chance med kun et par vækkeure 🙁

 8. MEtte, bruger man ikke bare den samme dims som reagerer når nogen ringer på døren? Min bonusdatter har en dingenot som vibrerer vildt når man larmer ved siden af den (opdagede jeg da jeg sad næsten ovenpå den, og hun tabte et ringbind eller et eller andet på gulvet) – den kan vel bruges til både brandalarmer og vækkeure?

  Da hun boede hjemme var der i huset installeret et sindrigt system med lys, som blinkede på en måde hvis det ringede på døren og på en anden måde, hvis det var telefonen… smart. Telefonen mest aht. teksttelefonen – et sært agregat, som heldigvis er blevet overflødigt med mobilens fremtog…

 9. doooh, mine øjne trænger til, at bevæge sig lidt..
  Nå, men har selv også en blog, mon ikke den hører under den der døveblogroll, eller skal man være hundred procent deaf?

 10. Jamen jeg synes da du er meget døv, Nadia, der er jo ikke noget, der er mere “rigtigt” end andet – vil gerne add’e din blog der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *