Endnu mere netværk

Dag 1 på Facebook, eller rettere, dag 2, er gået. Der er mange skøre ting på Facebook. Nu har jeg fået en række venner og bekendte på min liste. Af bloggere er det heriblandt Alice M, Marianne og Laust. Mon der findes et fællesskab, der hedder danske bloggere? Det er lidt forvirrende, egentlig, det her med de regler. Hvor meget skal der til før man linker til folk? En fest? Lidt snak over Nettet? At man har fælles venner? At man har hooked up? Lige nu skyder jeg bare med spredehagl. Kan se, at Trine-Maria har haft de samme overvejelser omkring LinkedIn. Det er nu ellers skægt at følge med i hvad folk har gang i på Facebook. I hvert fald så længe jeg ikke bliver træt af det. Nu hvor vi snakker communities, har jeg også givet den en skalle på K-forum og på LinkedIn. Og Flickr. Og YouTube. Har endda også forvildet mig ind på MySpace, som dog ikke siger mig noget som helst. Endelig hænger jeg stadig fast ved klogeåge-dating sitet Elitedaters, som dog ikke rigtig er noget, der giver bonus. Gad vide, hvornår jeg bliver træt af alle deher netværk? Jeg er tilgængelig. Overalt. I hvert fald indtil jeg må flygte ind til mere fredelige offline tilstande. Online communities er altså nogle tidsrøvere af format!

0 tanker om “Endnu mere netværk”

 1. Ja, okay, nu blev jeg jo nødt til at lure lidt, da jeg også er på LinkedIn. Det er lidt spast, at du kun er to led væk.

  Men er elitedaters.dk ikke lidt fesent, eller er det bare Janten i mig?

 2. Her i byen har Facebook vaeret overordentlig populaert i mere end to aar, og det er utrolig saa integreret det er i ens daglige liv. Her er virkelig et stykke social software, der ikke blot udgoer endnu et kapitel i foeljetonen ‘Bloggerens nye Klaeder’.

  Facebook bruges til at pleje gamle som nye venskaber, indbydelser, fotoalbums, salgsbod, politisk taleroer og meget, meget mere. Maaske det er en af grundene til, at gruppen “Facebook Is Eating away at My Life, and Msn Is Polishing off the Remains” trives i bedste velgaaende.

  Saaledes er det ogsaa forstaaeligt, at ganske mange mennesker er en smule interesserede i, hvad dine og mine data egentlig bruges til: http://www.albumoftheday.com/facebook/

 3. Rasmus – jo. Helt vildt.

  Christian – interessant, det du siger om Facebook. Hvad for en by taler du om?

  Vi danskere er vist lidt bagefter der. Læste jeg også nogen skrive i en debat-tråd på Facebook. Så du mener at det er noget, der holder? Og ja… det er lidt skræmmende, hvad der kan ske, hvis nogen misbruger de her data.

  Ellers godt citat der – det vil jeg hugge til min MSN 🙂

 4. Hej igen, jeg snakker om Oxford og mente egentlig universitetet snarere end byen.

  Ja, jeg mener helt sikkert – med forbehold for for at alt, specielt indernedded 2.0, er relativt selvfoelgelig – at Facebook er kommet for at blive. Omkostningerne ved at ’skifte’ er simpelthen for hoeje, saa jeg tror ikke umiddelbart, det er realistisk, at en lignende, konkurrererende service vil kunne kapre folk fra Facebook i stor stil.

  Den stoerste ‘trussel’ ligger nok i folks stigende bevidsthed omkring databeskyttelse og -rettigheder. Det er paa hoeje tid med en Bill of Rights for Users of the Social Web: http://opensocialweb.org/

 5. Ja… jeg er lige kommet på Facebook, så det er stadig lidt forvirrende det hele – men for mig at se er det vel en slags virtuel tilstedeværelse?

  Det er lidt skræmmende med hvad der kan uploades om en af andre – altså, man kan jo (prøve at) styre hvad man selv lægger ud på Nettet, men man kan ikke gøre så meget ved at andre uploader billeder af en stangvissen i Calella 1998 . Det er det du mener?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *