Ramponeret æstetik…

… eller bare noget gammelt lort?

kokkur.jpg

Jeg vælger at sige det sidste. Gammelt lort, simpelthen. Da jeg flyttede ind her fik jeg pyntet på mange ting, så lejligheden fremgår mere nysselig. Men køkkenet er lidt af et hængeparti. I virkeligheden bor jeg i en gammel rønne, hvor vinduerne er af tidligere-DDR standard. Jeg får virkelig den bidende træk at mærke om vinteren (da jeg spurgte min ven viceværten Frank om de her vinduer ikke snart skulle moderniseres, svarede han tørt: Det har vi villet i over 20 år nu) Nåmen, tilbage til køkkenet. I weekenden var mit fædrene ophav her og gøre sin pligt i form af forfaldende handy-arbejde, og sammen fik vi rykket den ene, smalle træhylde (ja, kun en!) ned – og op kom sådan nogle rå fyre fra Ikea. Nu er køkkenet lidt pænere, omend noget ramponeret i sit udtryk. Fliserne er smågrimme. Så næste projekt bliver at hakke alle fliserne af, det bliver sjovt, og så skal der smækkes nogle nye, lækre fliser op. Mand, det bliver lækker-lækkert. Overvejer så også at male køkkenet – og køkkengulvet skal males sort. For det der kæmpe brændemærke (nej, det var ikke mig) på gulvet er vist rimelig meget udenfor pædagogisk rækkevidde:

gulv1.jpg

0 tanker om “Ramponeret æstetik…”

 1. Spiser du stadig Lakrisal? Jeg fangede lige dem på billedet… har ikke spist en eneste i årevis, havde nærmest glemt det 🙂 – måske skulle jeg prøve at nappe sådan en pakke næste gang jeg skal have slik?

 2. Hehe ja jeg elsker Lakrisal… de er svære at undgå, for de plejer jo at ligge på hylden lige ved kassen i Netto. Så det sker tit, at der ryger en Lakrisal eller to ned 🙂

 3. Hey, vi har samme blender. Eller ikke samme. Men samme mærke og model. Du har faktisk også altid virket som en fornuftig pige. Og nu er det jo bekræftet.

 4. Nøj som I dog hænger jer i detaljer – det er altså fliserne i skal se på 🙂

  Plok – jeg ER fornuftig. Og så er sådan en blender go’ at have, når man holder fest.

  Torsten – ja, Ib II stikker hovedet op og i billedet for din skyld.

 5. Vil bare lige indskyde en lille sætning.. det der med “bare lige at hive fliserne ned, og så sætte nogle andre op”.. det kan altså godt tage lidt/meget ekstra med sig.. jeg si´er det altså bare lige, det er bare lige for at advare.
  Men man bliver ofte meget glad for at have gjort det, når det er overstået, 10 uger efter tidsplanen og 10 tusser efter budgettet.. eller deromkring.

 6. Uhaaa Sylejma – kan du lige forklare det? Hvis nu jeg har skaffet fliserne på forhånd til en fornuftig pris kan det vel ikke gå helt galt?

 7. Hey Mebbe,

  Tror nu heller ikke det er såå svært at rive de der fliser ned og sætte nye op. Man kan jo vistnok købe sådan nogle små 5×5 cm fliser der allerede er samlet i et net(?) som bare skal limes på. Mht. at male gulvet, var det så ikke bedre at købe et vinyl eller linoleumsgulv og bare lægge det over trægulvet – det er mere holdbart tror jeg – og pænere at se på 🙂

  Håber ellers du har det godt. Håber snart du kigger forbi Århus igen!

 8. Det er bare sådan erfaringsmæssigt.. fx.
  Udover fliserne skal man bruge klæber til at sætte dem i og derefter skal der fuges imellem. Hvis fliserne sidder på net, så behøver du ikke de små mellemstykker. For at sætte dem op har du derfor også brug for en tandspartel, en svamp og en spand til at blande klæber- og fugemasse i.
  Det kræver jo også lige værktøj at banke de gamle ned.. og måske kommer der lidt dybe huller, som skal spartles op inden, før du kan klæbe de nye op. Måske er der flere lag bagved, og så skal væggen ovenover måske males, og mellem de nye fliser og væg og evt. bordplade skal der måske en liste eller gummifuge..

  ..det er ikke for at male fanden på væggen, slet ikke, for det er super sjovt og meget tilfredsstillende at lave det selv.. det er bare en meget god ide, at have lidt til uforudsete udgifter.
  Men god arbejdslyst, det skal nok blive super godt!

 9. Du skal endelig ikke lægge vinyl eller linoleum..
  Hold dig til at male trægulvet, det bliver råt, unikt og flot…
  Ang. fliserne, du kan leje alt værktøjet i den lokale håndværkerbiks, eller låne dig frem.
  Det er ikke så at besværligtfliser/klinker op, støvet fra nedtagningen er det værste, det lægger sig alle steder… :O)
  – Held og lykke med projekterne…

 10. Du skal endelig ikke lægge vinyl eller linoleum..
  Hold dig til at male trægulvet, det bliver råt, unikt og flot…
  Ang. fliserne, du kan leje alt værktøjet i den lokale håndværkerbiks, eller låne dig frem.
  Det er ikke så besværligt at sætte fliser/klinker op, støvet fra nedtagningen er det værste, det lægger sig alle steder… :O)
  – Held og lykke med projekterne…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *