Cyklende paraplybrugere – stop det der!

Er det bare mig, eller er det ikke et stigende antal mennesker i København, der cykler med paraply? Få ting kan bringe mit ellers ganske milde og fredsommelige gemyt ud af fatning, men det kan cyklende paraplybrugere gøre. Jeg synes altså det er drønhamrende asocialt. Helt ærligt, mand. Kan I ikke se, at I bringer både Jeres egen og andres liv og førlighed i fare ved at slingre rundt med sådan et usikkert aggregat? For det første har I kun det ene hånd på styret, for det andet er både hænder og veje glatte og våde, og for det tredje er der sådan cirka en milliard cyklister ved otte-tiden om morgenen. Jeg forestiller mig for mit indre blik massestyrtscenarier på Dronning Louises Bro, hvis sådan en tosse får revet paraplyet ud af hånden ved et kraftigt vindpust eller lignende. Og jeg gad i hvert fald ikke at være den, der fik paraply-stangen i øjet. Eller ind i hjulet. Uh. Jeg har fuld forståelse for at vi er udstyret med et, vejrmæssigt set, elendigt møgland, og at det ikke er sjovt at blive våd. Jeg sidder heller ikke og griner af mine gamacher, der klæber til benene, og håret, der i våde tjavser klæber til kinderne, fordi jeg havde undervurderet vejret. Men jeg ville aldrig tage et paraply med, når jeg kører på cykel. Heller ikke selv om jeg måske bliver overfaldet af styrtregn. Hvad med at bare tage regntøj med? Det er jo også ganske begrænset hvor meget læ et paraply egentlig kan give, når man kører på cykel. Så… stop omgående med det der. Tak.

0 tanker om “Cyklende paraplybrugere – stop det der!”

 1. Det var da godt nok også det mest tåbelige jeg endnu har hørt. Den tendens er heldigvis ikke nået til Jylland endnu – du må godt komme herover på aflastning 😉

 2. Måske et storbyfænomen. Tror det ville gå helt galt, hvis man praktiserede samme trick på en vindomsust, jysk bakke 🙂 Så godt, at tendensen ikke har spredt sig…

 3. Lige mine ord! Når man cykler bliver man jo ikke våd af de dråber der kommer ovenfra. Det er himmelråbende tåbeligt, og jeg har lyst til at nævne det hver gang jeg ser én på cykel med paraply.

  Men som med så meget andet i trafikken, så passer jeg bare mit og tænker det i stedet ..

 4. JR – nej regntøj er og bliver aldrig sexy.

  Lars – Netop. Man bliver altså stadig plaskvåd af at cykle med paraply. Tosser.

  Desværre passer jeg også bare mit og lufter frustrationen på bloggen.

 5. Hmm.. må nok indrømme, at jeg en gang eller to har cyklet med en paraply. Og det kan godt give læ! Man skal bare holde den frem for sig, så den tager hele udsynet. Men så får man ikke regn i hovedet!

  Til mit forsvar har jeg altså ikke gjort det i myldretrafikken, og jeg er stået af ved kryds og den slags…

  Jeg skal så meget have købt mig noget regntøj…

 6. Lenore – det er da altså noget sindssygt farligt at praktisere. Så kan hverken du eller cyklisterne bag dig se hvad der sker foran.

  Afsted og få købt noget fornuftigt regntøj! 🙂

 7. Ser simpelthen bare for tåbeligt ud at cykle med en paraply…

  Det ser mere tåbeligt ud end at være rigtig meget våd…

  Synes osse bare, at alle cyklende skabs-paraplyister skal stoppe det shit pronto ! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *