Tegnsprogskanalen – bravo!

Det er vildt. Siger de virkelig så meget i tv-avisen? Jeg klapper begejstret i hænderne og føler mig uendeligt meget klogere efter at have set diverse nyhedsindslag (DR1, TV2) med tegnsprogstolkning. Endelig er det digitale tv installeret, og jeg nød altså tegnsprogskanalen på det digitale sende-netværk. Det er sindsygt, så mange informationer, folk har fået gratis, som vi døve bare aldrig har fået. Jeg glædes over den excellente tolkning, men harmes samtidig også lidt over, at det skulle gå så lang tid, før vi døve er blevet bare lidt mere ligestillede med andre samfundsborgere. Tekst TV er kun en fattig kompensation for alle de informationer, man deler ud, i forhold til tegnsprogstolkning. Længe har det været mod-argumentet, at vi kun er 5000 tegnsprogsbrugere i Danmark, og at en tegnsprogstolk forstyrrer billedet på tv. Jeg kan godt forstå, at det forstyrrer, men nu har vi en kanal med tolkning, uden at forstyrre nogensomhelst. Nu er næste ønske så bare, at der kommer mere tolkning af diverse danske magasin- og debatprogrammer. Jeg sidder også her og bliver helt bevidst om, at tegnsprog virkelig kan tage over, der hvor alt andet glipper. Vil man være sikker på en stabil kommunikation, så er det tegnsprog. Tegnsprog virker altid, alle kan lære det og tegnsprog er slet, slet ikke langsomt, tungt eller besværet. Tegnsprogstolkene, som er nogle af de bedste vi har, lyn-tolkede alle informationer i et flot og super letforståeligt tegnsprog. Ingen slinger i valsen der. Lige nu føles det som om tegnsprogede mennesker er lysår foran de mange ikke-tegnsprogede hørehæmmede, der stadig må sidde og blive højrøde i ansigterne af ren arrigskab og frustration over de ekstremt ringe undertekster, tv stadig prøver at spise dem af med. Uden at de har andre alternativer.

0 tanker om “Tegnsprogskanalen – bravo!”

  1. Hvor er det fedt, at du fik den digitale boks installeret Mette. Jeg kender ikke ret meget til tegnsprog men jeg er glad på dine vegne over at opdage en helt ny verden! Kan godt forstå din glæde iblandet harme – jeg håber digitalt tv betyder meget mere tolken til jer!

  2. Tak for det, Stine 🙂 Og hvis ikke allerede du har, så kan du vente til 2009, så kan du lige tjekke det ud selv.

  3. Wauw findes der rent faktisk en døve-tv-kanal? Fedt! Jeg har altid syntes at det der døve-tv DR viser (midt på dagen?! Har døve intet job?)var lidt fesent.. Hvis jeg nu ikke havde sovet mig igennem gymnasiet ville jeg have været tegnsprogstolk! Det har altid fascineret mig helt vildt! Tænk at kunne tale et helt sprog uden at sige noget! Det er da lidt for fedt! Nå, jeg skulle bare lige ud med – jeg faldt på en eller anden måde over din blog nemlig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *