Lær tegnsprog

Tit er jeg blevet mødt med spørgsmål om hvordan man lærer tegnsprog. Ofte har jeg beklagende måttet trække på skuldrene: Der er sgu ikke rigtig noget overblik over hvor det egentlig er, man lærer tegnsprog.

Noget jeg personligt græmmer mig over, altså, vi døve vil jo så gerne have, at mange flere kunne tegnsprog, det er jo også vildt smart at kunne (over lange afstande, i barer om natten, gennem ruder, under vand, for at bagtale andre i bussen) – nåmen, ingen steder at henvise folk til. Faktisk synes jeg, det er dybt pinligt.

Men nu kan jeg glædestrålende fortælle, at man da bare klikker sig ind på www.tegnsprog.dk.

tegnsprogdk.gif

Her kan man slå danske ord op, og så kommer der en demonstration af hvordan man siger ordet på tegnsprog. Ikke nok med det, man kan se ordet indgå i en sætning. Og så kan man også slå tegn op – hvis man nu har set et tegn, man lige gerne vil dechifrere. Man søger bare efter hvor på kroppen, tegnet bruges, hvilken håndform det er, hvilken bevægelse og så videre.

Vildt smart, siger jeg bare. Eneste bekymring er, at jeg ikke er så sikker på om sitet fungerer i fx. Safari. Opera og Firefox ved jeg ikke med.

Men tjek det ud – pronto! Og spred gerne budskabet videre. Og for at I ikke skal gå hen og glemme det, har jeg sat et fint link ind i højre sidebar.

8 tanker om “Lær tegnsprog”

 1. Jaaaa – så hvis vi en dag skulle mødes igen, så ville du kunne flashe et ganske imponerende repertoire af tegn!

  🙂

 2. Jeg kan godt se det ville være fedt for døve hvis vi allesammen lærte lidt tegnsprog.

  Men tegnsprog er altså ikke sååååå nemt… jo, man kan sagtens lære at sige “hus” og “kat” osv, men for at få et bare nogenlunde fungerende tegnsprog, er man nødt til at bruge det jævnligt.

  Og så at FORSTÅ tegnsprog … det er lige et nummer sværere end at tale det. Og kræver megen øvelse.

  Sååå … kan godt være det er smart når man lige skal snakke over afstand, gennem ruden, på larmende værtshus osv … men det er nemmere at forcere de forhindringer ad anden vej (gå tættere sammen, åbne vinduet, råbe) end at lære tegnsprog.

  …..siger en, som ved det! 🙂

 3. Nej, det er nok ikke så let som det ser ud 🙂

  Men i al fald er det drønsmart. Og et par tegn til husbehov er MEGET bedre end slet ikke noget …

 4. Det er super dejligt med den hjemmeside. Har brugt den i omkring to år. Men det er simpelthen så svært at lære grammatikken, hvordan man skal sætte en sætning sammen m.v.
  For jeg kan ikke rigtig følge med i de sætninger de har på sitet 🙂

 5. Hej jeg vil så gerne kunne lærer tegnesprog men kan kun alfabedet 🙁 vil så gerne kunne snakke tegnesprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *