Studievalg – ITU

Et vilkårligt check af hvad ITU havde at byde på har sådan set afgjort mit valg af overbygning. Lad mig præsentere cand. IT i digital design og kommunikation. Hvordan kan det være, jeg aldrig har set dén kandidatoverbygning før? Men det er lige mig. En kombination af medievidenskab, journalistik, design og IT er da lige det, der batter. Har støvsuget alle informationsmaterialer der er at finde – og ikke bare ser fagene spændende og super-relevante ud, deres web-kommunikation er også pakket ret lækkert ind (se bare deres informationsfolder) og sproget er dejlig let og konkret. Man får stort set alle de informationer man leder efter. Ligesom de gør noget ud af at fortælle, hvilke kompetencer man får som kandidat. Og sitet er nemt at finde rundt på. Jeg har aldrig fysisk været på ITU på Amager, men det er jo heller ikke til at kimse af, at lokalerne er nye, lækre, luftige og højloftede. Det virker som ITU er med på beatet hele vejen gennem – med et godt kig ind i fremtiden. Og de bryster sig også af med, at man kan udfolde sin kreativitet i form af praktiske elementer, ligesom de har forbindelse til erhvervslivet. Me like. Der kom der lige en lang lovprisning. Er der mon nogen, der læser med her på bloggen, der har noget at sige om det at studere på ITU?

0 tanker om “Studievalg – ITU”

 1. Min kæreste læste cand.it i design, kommunikation og medier for nogle år siden. Han var meget glad for det. Godt studiemiljø, god undervisning osv. Kender også en del bibliotekarer der har læst forskellige overbygninger derude og de har alle været glade for det. Det lyder da som det helt rigtige for dig.

 2. Jeg er også cand.it i design, kommunikation og medier (såvidt jeg kan lure, den gamle udgave af digital design og kommunikation) og har ligesom Julies kæreste (som jeg måske endda tror jeg læste sammen med, Julie?) kun gode ting at sige om stedet.

  Meget kompetent undervisning, hvor der på de fleste kurser og projekter samarbejdes med erhvervslivet, hvilket gør udbyttet superrelevant og meget brugbart også på længere sigt. Efter afleveret speciale følte jeg mig meget mere klar til Den Virkelige Verden, end jeg tror jeg ville have gjort med en kandidat fra KU (hvor jeg tog min bachelor).

 3. Julie og Trine – dejligt at høre alle de gode ting om studiet I nævner. Det ville næsten også være underligt, hvis det var skidt, nu hvor de har solgt sig selv så godt i forhold til fx. KU.

  Hvad er det så I (Julies kæreste) og Trine kan bruge uddannelsen til – er der gode jobs at få bagefter?

  Trine – jeg tror du har ret. KU virker ikke specielt fremme i skoene, jeg er jo ligesom dig bachelor derfra (og SDU som var en del bedre) – var flere gange tæt på at droppe ud fra KU.

 4. Nu har jeg af årsager, som ITU ikke skal have skyld for, ikke haft mulighed for at forfølge den der karriere alt for voldsomt, men jeg har da haft et par rigtig gode jobs inden for it-brugervenlighed.

  Generelt er det min opfattelse, at der er utrolig mange muligheder og at folk ender i vidt forskellige jobs – tit bruger de studerende deres tidligere studier/interesser til at dreje uddannelsen i den retning de synes er mest spændende.

 5. Tak for linket til en faktisk spændende (og oplysende) blog!

  Det er bare dejligt du bekræfter mig i min fornemmelse omkring at uddannelsen kan give meget alsidige jobprofiler. Må også være ganske spændende at læse sammen med folk, der har hver deres faglige baggrund. Er der egentlig meget gruppe/projektarbejde eller?

  Jeg er nu ret sikker – søger ind 🙂

 6. Jeg ved ikke, hvor meget der har ændret sig siden jeg blev færdig, men dengang var der hvert semester et 4-ugers projekt, som man arbejdede på gruppevis, og desuden var der gruppearbejde på mange af kurserne.

  Do it 🙂

 7. Øehm, kan godt være I læste sammen? Han hedder Kristoffer? I det job han har pt bruger han kun sin grafisk design udd., men der skulle eftersigende være jobs nok? Tror også det kommer meget an på, hvilken bachelor man kommer med og hvilken retning man vil i – hvilke valgfag man vælger. Man kan jo næsten lave sin helt egen unikke udd.

 8. Okay, nu har jeg forhørt ham og det tror vi nok I har 🙂 Dengang du var Tante Lilla? (som jeg ps læste meget og nød, uden at vide at du studerede med min boyf. Verden består af 13 mennesker og resten laver de ved hjælp af spejle, det er så sikkert!) I er også på facebook nu, ikke?

 9. Jepjep, det var i de gode gamle tantedage. Og yup, vi facebooker også (så man skulle tro, at der ikke var behov for at forvandle Mettes kommentarspor til en social netværkstjeneste – sorry Mette).

  Men hils 🙂

 10. Det er sjovt at I har fundet hinanden ad denne omvej, så ingen problemer med udenomssnak.

  Eneste minus er at jeg ikke kan snage på Facebook, da jeg ikke har check på jeres navne IRL – men man skal heller ikke vide alt 🙂

 11. skal igang med speciale på cand.it i Aarhus her til feb. med linje på VOS (Virksomhed Organisation og Samfund). Jeg ved ikke om jeg kan li det. Men det er vel egentlig fint nok.

  Men cand.it er en superfed uddannelse… STS-fagne (Science Technology Studies) er temmelig gode i Aarhus og kernen af forelæser er fremragende så de fleste vælger VOS men det er dog begrænset hvad kommunikation (KLF = Kommunikation Læreing og Formidling) kan i Aarhus. Ligeledes med DOP (Design og Programmering).

  Men cand.it er en super fed ting… tillyk med valget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *