iPhone vs. Omnia?

Længe har jeg haft planer om at give mig selv en ny mobiltelefon i julegave. Og det skal være en SmartPhone, der kan en masse ting. Et eller andet sted virker de mere fleksible og fremtidsorienterede end en klassisk mobiltelefon. Og de skulle være mere internetvenlige. Tror jeg? Og nu til valget – her vipper jeg meget mellem Samsung Omnia og Apple iPhone.

iPhone:
+
Lækkert design
Sykroniserer med min mac
Kan hente applikationer fra nettet

Kan ikke bruges som videotelefon
Har QWERTY tastatur
Vibrerer ikke ved tastetryk
Dyrere

Omnia:
+
Kan bruges som videotelefon
Har T9 tastatur
Vibration ved tastetryk
Billigere

Designet er mindre lækkert
Sykroniserer ikke med mac
Batteriet holder ikke længe

Lige nu hælder jeg mest til Omnia, selv om det er meget ærgerligt at have en Windows mobil, når man ellers er dedikeret Mac. Alternativt er Samsungs TouchWiz også fed – men jeg tror, den er mindre internet-ish end Omnia, fordi telefonen ikke har Wi-Fi. Hvad ville I selv vælge – og hvorfor?

0 tanker om “iPhone vs. Omnia?”

 1. Åhh åh… lige nu hælder jeg også til den der iPhone. Lige nu er største hage dog, at den er så dyr at få fat i. Med mindre nogen har tips…? (venter stadig på at BiBob begynder at sælge dem)

 2. Howdy…
  Jeg havde en Omnia – i 14 dage. Så tog jeg mig sammen og købte en iPhone i Salgsbutikken.dk og selvom det var dyrt har jeg ikke fortrudt.
  Omnia er en lækker telefon, der kan en milliard ting. Men når man har haft sig en iPod Touch og ved, hvor let det hele kan være, så er det hele bare en tand for bøvlet med en Omnia, der kører på Windows.

 3. Var det så ca. 6300 kr du gav for den? Jeg er blevet anbefalet at tænke USA – men synes det er for bøvlet, når jeg ingen planer har om at tage derover…

 4. Ja, du er blevet anbefalet at tænke USA, men ikke noget med at tage derover. Der er en anden løsning.

  Og hermed vil jeg sige det samme som Søren, jeg har også været forbi alle de topmodellerne siden dengang jeg fik min først mobil. Og her kan jeg også sige, at jeg vil ikke vælge andet end iPhone!

 5. Jeg har selv en iphone og den er intet mindre end fantastisk.
  Du vænner dig superhurtigt til QWERTY-tastaturet, også fordi den foreslår ord hvis du skriver volapyk.

  Nu du bor så tæt på Sverige var blocket.se måske en mulighed, jeg købte iphone nr 2 igennem Blocket. Nu er jeg ikke skidego’ til der kurshalløj, men i øjeblikket er 100 svenske ca 70 dkr, så der er altså penge at spare ved at købe den brugt.
  Den vi købte er med kvittering og uden en eneste skramme, den var ca 1 1/2 måned gammel og vi gav ca 2500. Det synes jeg altså er okay

  Jeg er også een af dem der har haft mange mobiler og jeg har aldrig været så glad for nogen som jeg er for min iphone 🙂

  Køb den, Mette!!

 6. varme anbefale køber Iphone i dk. Da jeg har en iphone, købte i Thailand for 3000 kr , men jeg har problemer med opdateret med ny version. Jeg er nødt at hacker med den sim kort og aktivering via hjælper af en person som jeg fandt over nettet. Og koster 300 kr for at hacker. Så du har ikke problemer med opdateret med version, hvis du skal køber Iphone i dk .

 7. Simse – ja, jeg kender så bare ikke nogen i USA så godt, at jeg kunne bede dem om at købe en tlf for mig, og ejheller nogen, der har USA planer før om et par mdr.

  Den Lange Neger – jeg har faktisk tænkt på Sverige som en mulighed, nu hvor den svenske dollar er så lav 🙂 En hurtig søgning gav mig det indtryk, at også Telia har monopol på iPhones i Sverige – men ved du noget om det? Vil nok foretrække at købe den helt fra ny… så hvis der er nogen steder omkring Malmø?

  Louise – ja, det lyder som en god ide at købe telefonen i nærheden af DK, jeg tror også USA er rimelig sikker… her koster telefonen så bare meget mere, og det er jo en lille hage i sig selv.

 8. Skal for øvrigt til London på mandag – mon det kunne være fordelagtigt at se på iPhones derovre, punden er jo også raslet ned…

 9. Mette B. Du skal være opmærksom på, at bestiller iphone via nettet – udland. Så tolden kan fanget den pakken, og sender en moms regningen til dig. Så du kan læser tolden regler om E-handler uden EU land – Se på http://www.told.dk

 10. JUBIIII , nu jeg fik hacker min iphone endelig .. Har bruge masse timerne på min iphone. Jeg er godt glad for min iphone. Da jeg har haft savner min iphone i et par mdr.

 11. For nu lige at sætte tingene på “plads”.
  En iPhone kan, som udgangspunkt, kun sælges med binding til et udvalgt teleselskab, i Norden Telia, i Tyskland TMobile osv., i Europa , USA og hvor den ellers føres.
  Mobilen er altså låst til et bestemt teleselskab, og det er, i skrivende stund, ikke lykkedes hackere at få låst telefonen op uden at ødelægge den.
  Du kan købe et såkaldt turbosimkort og sætte ind sammen med dit normale kort, men så vidt jeg ved, skal det opdateres hver gang, der kommer nyt software fra Apple.
  Så det er lidt besværligt at komme uden om den netværkslåste mobil.
  Du kan selvfølgelig gå i Telia og købe en – med tilskud – og så betale dem 500 kroner for at låse den op. Du skal selvfølgelig også lige betale for et abb i seks måneder, så prisen kommer let op på små seks kilo.
  Du kan også få en til at købe den i USA, men det kræver at vedkommende bor i USA og skriver under på endeløse papirer om dette og hint og job i udlandet. Vist ikke skide let, har jeg forstået på mine US-venner.
  Du kan også få parallelimporteret en fra enten Frankrig eller Italien. Her er det nemlig ikke lovligt at binde telekunden til et selskab, hvis vedkommende vil have en bestemt telefon. Så her sælges ulåste iPhones.
  Det samme gælder for Schweiz, men da de ikke er med i EU risikerer du at betale told og moms – det gælder ikke for de øvrige lande, da varer købet i EU ikke skal toldregistreres ved indførelse (der er dog undtagelser),

  Jeg har haft følgende highend-businessmobiler baseret på Windows. HTC TouchDiamond, Samsung Omnia, SE X1 og nu min iPhone.
  Der er INGEN af de nævnte mobiler, der kommer i nærheden af den brugerglæde, som en iphone giver. Ja ja. Den kan ikke, umiddelbart sende MMS og tasteturet er underligt at vænne sig til og browseren understøtter ikke flash. Men det vænner man sig meget hurtigt til og helt ærligt; den er bare så fed!!!

 12. Freshmaker – igår jeg fik hacker min iphone endelige efter lykkes ikke flere gang. Nu er fungeret super godt med min iphone uden vrøvl. Fordi jeg har lavet en lille fejlet derfor hacker virker ikke . Det er blot sim kort fjernes fra iphone og så kan hacker på min iphone.

 13. Great… nu skrev jeg ret langt indlæg igår og så valgte mit lortenet at det ikke gad mere…
  Men sådan er det!
  Telia har også monopol i Sverige.
  Men dem der der laver jailbreaks til iphone siger altså at man også kan låse dem op fra d. 31. dec, så det!
  Telia er kæmpestort i Sverige, så butikker er ikke noget problem at finde, men jeg tror nu hurtigt det bliver dyrere end dk, desuden er det danske iphoneabo altså blevet ret godt efterhånden 🙂

 14. Nej, Jailbreaks er tys-tys. Garantien ryger på iphonen hvis du gør det.
  Men den kan fjernes igen ved at gendanne telefonen.
  Jeg har ikke helt styr på hvordan man jailbreaker, men for at man kan låse telefonen op kræver det at den er jailbroken først.
  Det kan du læse meget mere om på http://iphone.vildmedmac.dk/ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *