Projektskrivning og Csikszentmihalyi

I går afleverede jeg det sidste miniprojekt i læring og IT. Jeg syntes det endte med at blive ganske godt. Her til aften har jeg så lige lavet nydelige PDF filer af alle mine tre miniprojekter. De ser pæne og fine ud. Alle tre projekter er jeg faktisk blevet ganske godt tilfreds med. Det bliver så spændende at se, hvordan eksamen bliver – om opgaverne trækkes op eller sables ned. Nu har jeg så sat alle sejl ind på at få det store projekt, mit 4 ugers projekt, i havn. Det skal afleveres på mandag. Jeg har denne semester sat fuld fokus på T (teknik) området og det afspejler også mit projekt. Dog er jeg inderst inde jo bare en blød humanist, så jeg har valgt den mindst hardcore af de tekniske discipliner: Human Computer Interaction. Måske lyder HCI temmelig sci-fi i uindviede personers øjne – men det handler jo dybest set om interaktionen mellem først og fremmest mennesket og så dernæst maskinen. Dengang i 70’erne og 80’erne, hvor det at beskæftige sig med computere jo var meget mere nørdet end i dag, så var det klart den tekniske side af sagen, der dominerede. I dag er det snarere maskinerne, der skal behage menneskerne, og man snakker meget om brugeroplevelsen. Så det er jo det, jeg beskæftiger mig med i projektet. Skriver om det senere – nu skal jeg se, hvor jeg kan få købt (tiden er mod mig jo) bogen Flow – optimaloplevelsens psykologi af Mihalyi Csikszentmihalyi. Nøj, lyder det ikke klogt? Og ja, prøv lige at smage på det navn. Mihalyi Csikszentmihalyi. Mm, Mihalyi Csikszentmihalyi. Det er da også lige derfor, jeg har valgt ham som min teoretiske ballast!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *