SignMax og StreetSignmas

Så kører StreetSignmas på 8. dag – vores helt egen julekalender på tegnsprog ovre på StreetSigners! Den er lavet i samarbejde med det tegnsproglige kommunikationsbureau Schwung. Og jeg er altså kommet til at holde af den skøre, selvglade nisse-figur SignMax, der er mere interesseret i sig selv og i damer end i jul. Og af hvad jeg har hørt, er han også gået rent ind hos de fleste, jeg kender. Men jeg tænker, om han ikke egentlig er et godt eksempel på døvehumor? Døve synes nemlig, at ansigtsudtryk er noget af det allersjoveste. Jeg forestiller mig, at det samme med stemme gør sig gældende hos hørende. Hvad er jeres bud – kan I se humoren i StreetSignmas, eller er det døvehumor? Her er dagens afsnit. Tegnforklaring nederst. Resten – sammen med den mere pædagogiske beskrivelse af julekalenderen – finder I ovre på www.streetsigners.dk/streetsignmas – god jul!

PS. Skynd jer at lide StreetSigners på Facebook – så får I alle mulige nyheder!

DAGENS TEGN: [af]
[af] betyder lækker. Hot. Det siges dog ikke som den almindelige måde at sige lækker på. [af] er inspireret af den italienske gestikulation, hvor man bruger håndtegnet meget. En babe kan være ret så [af]. En lækker mand lige så. [af] bruges mest i forbindelse med mennesker og kan bedst betegnes som hot/laber/lækker.

Fra vores julekalender har du måske gættet vores lille eksempel her?
SignMax synes selv, at han er ret så [af].

2 tanker om “SignMax og StreetSignmas”

  1. Jeg synes også, den er sjov. Mon ikke ansigtsudtryk og mimik virker på alle? Selvom det er klart, at man måske lægger mere mærke til det, når man ikke samtidig bruger sin “hørelse” til at afkode budskabet. Det ville jeg nu ikke vide noget om. Men altså.. works for me! Og forklaringen var næsten unødvendig. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *