Drama i den internationale døveverden

Det er sådan cirka ti millioner år siden at jeg har blogget. Klassisk blog-undskyldning. Men jeg tror nok, at jeg har ligget mere vandret end lodret i luften de seneste par uger. Altid lige et eller andet at fikse. Så har jeg været meget træt af computere om aftenen. Og hvis jeg så alligevel har været nødt til at sidde foran den, så har det mest været til at stene eller at chatte. Ikke noget som helst produktivt. Nåmen på lørdag flyver jeg sammen med en hel flok andre til Budapest. Vi skal nemlig på skiferie – i Slovakiet af alle steder i verden. Men der er en grund, fordi der bliver afholdt vinter Deaflympics der. Så vi skulle se på langrend (første dansker deltager) og ellers hænge ud med døve fra hele verden. Og stå på ski. Og jeg satser også på, at de må være lige så vilde med spa og wellness som deres adskilte tvilling Tjekkiet. Men for en uge siden ser jeg så på Facebook, at vinter Deaflympics er aflyst. Simpelthen… cancelled, ikk? Sådan lige bum og uden videre. Først tænkte jeg, at det var en eller anden freaking joke. Vi havde jo bestilt fly, hotel og alt miligt. Ligesom de mange atleter, der har brugt halve og hele år på at træne. Det russiske hold er allerede landet i Slovakiet. Og så videre. Men nej, den var god nok, de har aflyst arrangementet en uge før. En uge! Helt sindssygt. Grunden er, at de ikke når at få arrangementet klart, noget med en overskridelse af tidsplaner, budgetter, curlinghaller, der ikke er færdigbyggede, korrupte topledere i organisationen og jeg skal komme efter dig. Kæmpe drama i den internationale døveverden på Facebook. Masser af vrede tilkendegivelser fra folk. Folk har endda fundet på et tegn for Slovakiet, der involverer et par fuckfingre. For et halvt år siden blev Deaflympics faktisk bekendtgjort aflyst af toporganisationen ICSD, men slovakierne fandt de fornødne midler til at gennemføre. Nu er det så aflyst igen. Beskæmmende for den internationale døvesport. Og mange døve er nu også bange for, at hørende nu vil tænke, at døve er nogle værre tumper, der ikke kan finde ud af at organisere sådan noget. Hvad med sponsorerne? Og ham den øverste fryns i organisationskomitéen i Slovakiet, der åbenbart har lagt nogle penge i egne lommer, han er også efter forelydende forsvundet under jorden. Så der er da lagt i kakkelovnen til en hel masse episk døve-drama. Men jeg glæder mig nu alligevel til at tage afsted… på verdens allerstørste internationale skiferie for døve. Døveverdenen er altså et helt enormt fascinerende fænomen, som jeg er rigtig glad for at være en del af – til trods for de mørke skygger lige nu!

3 tanker om “Drama i den internationale døveverden”

  1. Åh det er da noget møg med aflyst Deafsport. Det ville ellers være ret stort at opleve! Men nu hvor alle mere eller mindre er i den samme båd som dig, så tager de sikkert alligevel afsted og står på ski uden konkurrence og bare nyder hinandens selskab. Det skal nok blive fedt for dig og alle de andre døve fra verdenen rundt! Glæder mig til at høre om den!

  2. Øøøj, det kunne have været helt vildt spændende at dække med en masse ord og analyser af den deafoplympiske skandale, som engang ikke er en mega dopingskandale.

    Jeg elsker drama – sportsligt drama. Dette er et af dem. Men man skulle nok have været der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *