Mad efter opskrift – en sjældenhed!

Jeg er lidt stolt af mig selv. Har i dag voldshoppet alle mulige mere eller mindre eksotiske ingredienser og krydderier og lavet mad efter en ny opskrift. Har gennem et stykke tid taget billeder på min iPhone af madopskrifter i diverse blade. Og i dag skulle det være. Lidt kvalitetstid med mig selv i la cuisina mettisma. Det blev så til 150 g kød, kefta, små grillspyd med hakket kød, med harissa – stærk chili/peberfrugt tilbehør. Med mynte, koriander, spidskommen og jeg skal komme efter dig. Og så en mos, 1/2 (3 små) kartofler og 1/2 (en skive) knoldselleri. Tilberedt sundt, tror jeg, jeg har jo pimpet mosen op, så den ikke er nær så fy-fy. Og nu er jeg lidt overrasket over hvor mettemadsagtigt det smagte og hvor mæt jeg er nu. Næste gang prøver jeg dog med en bulgursalat, det må være en tand mere eksotisk. Gad vide, om bulgur også er djævlens værk? Nåmen, prøv det endelig derhjemme. Og nu hvor jeg tænker over det, er jeg egentlig lidt vild med den her kur og ser frem til 10 gram mørk 70% chokolade og 9 mandler senere i aften, som skal nydes med en stor kop grøn kusmi te uden sukker. Åh, hvor er jeg bare frelst. Men på den lidt aficionado-agtige måde. Hvis jeg skal være ærlig, har jeg svært at tro på, at det her egentlig er skrump.

3 tanker om “Mad efter opskrift – en sjældenhed!”

  1. Lyder som om du har styr på det 🙂

    PS: Det er ikke skrump. Det er begyndelsen på nye vaner 🙂

  2. Jeg tror det er en rigtig god ide for en pige som dig med nogle opskrifter Mette.

    På den måde lærer du nye og spændende anderledes måder at lave mad på og kommer ud over det vante og kendte – når man (læs jeg) først har lært en opskrift at kende, kan man så ændre på den, så den passer lidt bedre, hvis der er enkelte ingredienser der ikke lige passer med ens smag – jeg har eks. erfaret at rigtig mange slanke retter indeholder selleri og jeg er IKKE kræsen, men selleri er sgu som at spise sæbe synes jeg 🙂

    Jeg har en rigtig fin bog du må låne ved lejlighed – “Lev fedt, bliv slank”. Den er aldeles kulhydrat forskrækket, men det kan man så selv tilføje – opskrifterne deri er sindsygt lækre og mange af dem endda lidt “gammeldags” så de passer den mettiske gane…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *