På skrap hestekur

Nå. Så er jeg startet henne hos en diætist. Godtnok har jeg ikke 20 kilo for meget på sidebenene, men jeg syntes nu godt, at jeg kunne høvle en 10 kilo af uden at det kunne skade nogen. Og for resten af pengene skal jeg lære at spise godt, varieret og sundt. Sikke nogle fine mål, ikke? Og hvis det resulterer i en flad mave, er det jo endnu finere. Men sikke en masochistisk handling, det at frekventere en diætist. Som warm-up på eget initiativ undlod jeg sukkeret i kaffen… som i dagens anledning så heller ikke havde set skyggen af mælk. No more latte. Men diætisten har på allerbedste sadistiske vis dikteret, at jeg kun må spise… ehm, 30 gram kulhydrater til aftensmad. Freaking 30 gram? Det må jeg så lære at leve med. Masser af proteiner, masser af grønt, men spar på sukker og stivelse. Frugt er tilsyneladende no-go. Men det passer mig nu ganske fremragende. Og det er åbenbart også ok at undlade grønt, så længe kalorieregnskabet (1200 om dagen) er i orden og uden nogen form for fusk… men jeg satser på at min semi-grøntsagsløse diæt bliver så kedelig, at jeg tvinger mig selv til at eksperimentere lidt mere, når jeg shopper i grøntafdelingen – måske der ryger nye, eksotiske varer ned i kurven? Efter konsultationen fik jeg i mit entusiastiske slankerus brugt over 300 kroner på alle mulige mere eller mindre suspekte slankeprodukter. Blandt andet på en eller anden mirakel(semi)chokoladebar fra Isis. Har det godtnok lidt underligt med de her lightprodukter, der er ordineret, men jeg har også aftalt med mig selv, at den står på rå hestekur de næste par uger. Og hvis det så kræver Hermesetas og lightprodukter, er det det, der må til. Derefter må jeg vel være taknemlig for alt, der er lidt ægte og lækkert. Faktisk er jeg temmelig fortrøstningsfuld omkring detteher slankeri. Det tillader også lidt mørk chokolade og et glas rødvin i ny og næ. Og den hardcore del af kostomlægningen er jo også kun til de første 5-6 kilo. Derefter kan jeg vel spise i små doser af de mere normale produkter – for jeg skal lære at spise mindre, men oftere, således at forbrændingen kan få et ordentligt boost med bingo til følge. Og nu hvor jeg har betalt i dyre domme for at få en dame til at løfte pegefingre overfor mig, så skal det her projekt bare give bonus.

9 tanker om “På skrap hestekur”

 1. Må lige kommentere at det med frugt er no-go, det er noget sludder og vrøvl. Man må godt spise frugt, bare man spiser mest af grøntsager. Et æble om dagen har aldrig skadet nogen.
  Det har jeg så fra flere uddannede diætister der har diplomer fra anerkendende ernæringsintitutter.

  Din diætist er vel ikke en disciplin af den nyeste trend om at frugter er den store synder?

  Ellers held og lykke, og håber at du kan inspirere mig til det samme. Har ryggrad som en regnorm.

 2. Jah, det var nok mig, der lige skar det lidt rigeligt ud i pap. Selvfølgelig er et æble ok. Jeg er bare ligeglad, jeg spiser slet ikke frugt. Min diætist… kommer fra Charlotte Hartvigs klinik Immanuel – det er hende, der har skrevet de her skrump-bøger. Synes, hendes filosofi er ok og moderat, selv om jeg ikke er så glad for konceptet med kunstige sødemidler. Og Klejs… sender en masse inspiration din vej! Lad mig se om nogle uger, om jeg kan anbefale at konsultere en diætist… men det tror jeg allerede nu jeg kan!

 3. Jeg er generelt ikke til kunstige sødemidler og light produkter, men det har hjulpet mig før (under DDV), men så er det op til en at forholde sig kritisk til alt det. Men det hjalp mig til at begynde med.

  Det kan du jo bare prøve ad og se om det er dig.

 4. Bare klø på Mette:-)
  Hvor der er vilje er der sejr..
  Prøv evt. at tjekke ham her ud. http://christianbitz.com/
  Han har siden Nytår lagt mad planer ud hver uge, De er gratis at hente, de 10 uger det skulle køre. Det er er på tv2’s hjemme side, “Go kur” Samt er hans bøger jo også en kæmpe fordel at læse.. Vores Diætist anbefalde ham, og han er bare den rigtig, synes jeg da han køre efter de 8 korstråd. Samt han siger sund på den sunde måde, og det er ok at tage et styk kage ind imellem..
  Du er evt, velkommen til at kigge i vores bøger, for at se om det ku være noget for dig:-)

 5. Jeg er på den der Bitz ting fra Tv2 og må sige at det funker.

  Det er lækker mad, der godt nok kræver lidt mere tid og omtanke, men det er ikke et sadistisk program hvor man ikke må en skid.

  Man må godt spise pasta og ris her men KUN i grov udgaven og i mindre mængder end vanlig og man må KUN spise een normal portion om aftenen og KUN drikke vand til måltiderne og man behøver IKKE følge den slavisk i den forstand at man ikke kan spise i kantinen eller bytte rundt på det ene og andet, man skal bare huske nogle ganske enkle principper.

  Jeg er mæt, får masser af skide sund mad og holder med bitz manden – den der kulhydratforskrækkelse er USUND!

 6. Rolig nu, søde Jette 😉 Tror faktisk ikke, du ved hvor enig jeg er med dig – jeg hopper sikkert på Bitzvognen, når jeg (ved diætistens hjælp) har fået kontrol over vægt, madvaner etc. Kulhydratforskrækkelse og lightprodukter er bestemt heller ikke mig, men jeg er overbevist om, det er gode redskaber til at få etableret gode, sundede (bitz’ede) vaner! Desuden er min kur heller ikke slavisk, kan sagtens spise mad i kantinen etc. Den er kun slavisk i den forstand, at jeg slet intet spisemønster havde før i tiden – og derfor er det lidt underligt at være så bevidst hele tiden!

 7. Hej Mette

  Vil bare lige sige, at det er ærgerligt for dig, at du som alle andre mennesker, der prøver at få en fornuftig livsstil og smide nogle overskydende kilo, altid skal starte ud med at forsvare hele projektet. “Du burde bare dyrke noget motion i stedet”, “jeg fatter ikke det der kulhydratforskrækkelse”, “sludder og vrøvl”, “du skal bare dit, og du skal bare dat”. Jeg ved ikke, hvad folks problem er, men jeg har selv gået hos de samme diætister i Hellerup, og det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg smed seks kilo samtidig med, at min fedtprocent blev væsentligt lavere. Og selvom jeg på et tidspunkt havde “slakket” for meget gennem en lang periode og taget en stor del af det på igen, så forblev min mave flad. Nu er jeg hoppen på kuren igen for at smide de sidste kilo, og denne gang sidder principperne/reglerne på rygraden, så jeg behøver hverken følge madplaner eller veje min mad. Supersmart og supereffektivt. Held og lykke med projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *