ITU – perfekt springbræt for iværksætteri

Så har jeg lige hørt, at et par af mine studiekammerater fra ITU også er ved at etablere deres egen virksomhed. De satser på at udvikle apps til mobiltelefonen og lave mobile sites samt almindelige websites i CMS og webshop. Og så har de fundet på det fineste, mest konkrete navn, som faktisk minder lidt om StreetSigners. Mon der anes en ny mini-domæne-mode i at skrive endelser i flertal og på engelsk? Og så synes jeg bare, det er skønt at høre, at der er så mange studerende fra ITU, der vælger at etablere virksomhed – mange endda i studietiden. På ITU, har en undersøgelse vist, er 2,4 procent af kandidaterne selvstændige et år efter, at de har færdiggjort deres uddannelse, mens gennemsnittet for landets andre universiteter er på 1,1 procent, skriver Computerworld her. ITU sammenlignes også med et mini Silicon Valley her. Det beviser jo, at man virkelig lærer noget konkret og anvendeligt derude i i det futuristiske glashus på Amager – og får masser af inspiration til at udføre teorierne til praksis i erhvervslivet. Mange af de meget praktisk orienterede ITU projekter giver da også god inspiration til at man enten kobler det på et projekt man allerede har, eller at det er derfra, den gode forretningside opstår. StreetSigners har da også været grobund for et par af mine ITU projekter, ligesom jeg har arbejdet med E-learning og interaktionsdesign. Og nå ja, så tror jeg også, at erhvervslivet generelt er glade for ITU’ere. Så det er jo rigtig godt med den kombination af ITU, IT- og forreningskompetencer og så iværksætteri. Også selv om ITU som en konsekvens må glide lidt i baggrunden, når man skal satse på at udvikle forretningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *