Nu med tegnsprogskursus

Så afholdt vi lige vores første egenproducerede tegnsprogskursus for StreetSigners. Faktisk fik vi et lille skub fra the Hub, da vi skulle tilbyde kontorfællerne en introduktion til hvordan man kaster med håndtegn. Det greb lidt om sig, og så endte det med, at halvdelen af kursisterne ikke var fra the Hub, men sprang på via det store netværk, der omgiver hubberne. Til lejligheden fik vi lavet en fin præsentation, hvor der var stof nok til at underholde folk i to stive klokketimer. Og så fik kursisterne også et superfint øvehæfte at tage med sig hjem. Det er rart at min makker har styr på det grafiske – for hvem siger, at undervisningsmateriale skal være grimt? Og det gik så også godt med at holde folk aktiviterede gennem hele forløbet. Der var slet ingen der faldt i søvn, og til evalueringen bagefter, var der mange, der mente, at vi havde undervist med humor og indlevelse. Det er vist altid et hit at vise folk, hvordan man tegner “bøsse” på dansk og så sammenligner det med hvordan man siger det på japansk tegnsprog. Nå ja – selvfølgelig var det ganske seriøst, men det skader jo ikke at lære folk at sige noget sjovt. Og jeg syntes faktisk det var ret skægt at undervise, så jeg tror ikke det er sidste gang, jeg melder mig på banen til det. Nu skal vi nok have tilbudt sådan en tur cirka en gang om måneden, så alle interesserede kan springe på og se, om de kunne tænke sig at lære mere tegnsprog. Nogen her, der melder sig? Måske man ikke altid kan bruge tegnsprog praktisk, hvis man ikke lige kender en døv, men man kan i hvert fald altid fiske kompetencerne frem på en dykkertur eller blære sig til fest. Og så nyder jeg virkelig at se, hvordan tegnsprog stort set altid skaber fascination hos folk. Det er rart, at man kan bidrage til at skabe noget værdi for andre!

En tanke om “Nu med tegnsprogskursus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *