Back in Cph

Så er jeg hjemme igen. I sikkerhed. Der var godt nok meget kriminalitet i Durban. Cape Town skulle vist være sikrere, Johannesburg endnu værre. Herhjemme føles det helt underligt at kunne gå frit rundt igen. I Sydafrika, når mørket faldt på, skulle vi slet ikke gå ud. Kun med taxa. Og i større grupper. Der gik mange drabelige vandrehistorier rundt med små, hurtige ben, i løbet af kongressen. Trusler med knive i elevatorer, folk, der blev rullet lige udenfor kongrescentret, kørt væk i snyde-taxaer og hvad ved jeg. Så for at holde os på den sikre side, blev vi inde efter mørkets frembrud. Ikke særlig frit. Så vi var egentlig ret glade for at vende næsen hjemad til Danmark. Man får virkelig sat pris på, at man kan gå hvor man vil, uden at tænke på vold, kriminalitet, fattigdom og de stadig synlige rester af apartheid-tiden, de hvide holder sig til nogle områder, sorte til andre – og man blander sig i det hele taget ikke ret meget med hinanden, men skræmmer hinanden – og nogle gange er der desværre noget om snakken. Så vi er faktisk ret heldige at bo i Danmark. Det tog ellers 20 timer at komme fra Durban til Johannesburg, Johannesburg til Frankfurt, Frankfurt til København – og det med et par timers søvn takket være min smarte, oppustelige flyve-pude-dims. Nu skal jeg catche op online, der er over 250 blogindlæg at læse, en hel masse mails og nyheder, hvoraf nogle er mere væmmelige end andre. Men vi havde næsten ikke fungerende internet dernede, så jeg er ret meget bagud på mange fronter. Nåmen jeg er i hvert fald online og hjemme igen. Og lever i allerbedste velgående.

En tanke om “Back in Cph”

  1. Ja at kunne tage sin penge frem på gaden uden at tænke over det – er ikke en selvfølgelighed i den store verden. I det dejlige smukke og varme Venezuela er det mindst ligeså slemt som i Sydafrika (40-50 mord i hovedstaden Caracas HVER weekend) så jeg kan sagtens sætte mig ind i hvordan det var at færdes i Sydafrika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *