Der er vist noget om min idé

Til forelæsningen i dag gik den ene af mine to undervisere over til mig og spurgte, om ikke jeg havde lyst til at præsentere min speciale-idé for resten af holdet. Så må man jo indrømme, at man vokser et par centimeter. Jeg prøver jo ellers generelt altid at sidde og gemme mig. Specielt fordi vi i dag talte om trends og megatrends indenfor IT og sådan helt generelt. Det er nemlig det, de fleste af os interesserer os for i forhold til vores speciale. Så det var dejligt at min idé kunne være en god case i dag. Jeg mener jo, at hele socialøkonomi-tankegangen er udsprunget af en megatrend oven i kølvandet på krisen; at vi skal være ansvarlige både overfor hinanden og for resten af verden (stikord: miljø, den grønne bølge, CSR, det sociale område etc) Nåmen så fik jeg formidlet mine idéer i plenum – og det var sjovt at høre, hvordan min præsentation kunne kobles til de mere abstrakte teorier vi blev introduceret for i dag (induktion, deduktion, abduktion) og hvordan hele min-kl-er-21-jeg-er-træt-men-jeg-ved-hvad-jeg-vil-og-ikke vil-tankeproces kunne fortolkes videnskabsteoretisk. Jeg skal vist kaste mig over rationalisme – den må lige googles. Fik også flere gode input og perspektiveringer. At de virksomhedsformer, der er i dag, hører til industrialderen – der er ikke nogen virksomhedsform, socialøkonomiske virksomheder reelt kan placeres i, da socialøkonomi går ud på både at modtage tilskud og skabe omsætning. Der var der en juridisk vinkel. Og så kunne det være interessant at se på hvordan det går for micropayment og crowdfunding. Hvordan har vi et business problem? Kan det løses med IT, jura og teknologi? Yes, føler mig lidt klog lige nu, det er dejligt, at man ikke helt har skudt ved siden af – og at det samtidig er noget, der kan bruges i praksis. Specialet er én lang jobansøgning – hvor man skal bevise, at akademikere er ekstra gode til at lære. Det er så det vi kan bruge til at sælge sig selv. Nå, nok snak – nu skal jeg videre – til Hubben og arbejde videre med StreetSigners og socialøkonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *