Spiseri

Jeg er indgået i en form for en oralfase. Jeg er blevet vild med tanken om at putte alt muligt i munden. Mad, mad og atter mad. Og så er det jo heldigt i kombination med at jeg har efterårsferie. Den har stået på en del spiseri. Ah, hvor dejligt. Og jeg er slet ikke færdig. Mere af det, tak! Tror faktisk jeg kunne blive en ganske god gourmet, hvis ikke jeg var så forbandet kræsen. I går besøgte vi Nikolaos på Åboulevarden:

Er bare vild med hans kager og cakeawaykoncept. Det hele er så gennemført- og tænkt! Min kage var lavet af karamel øverste lag, dernæst et tyndt lag af noget kikseagtigt og så en dejlig svampet chokoladekagebund. Hvilken bid den havde – nød hvert eneste gastronomisk bid. Min ledsager Alex fik en delicious nyfortolkning af citronmånen. Og Nikolaos (med sin græske charme) leverer også en rigtig god Valrhonakakao.

Og så mødtes jeg i formiddags med Torsten på Grød på Jægersborggade. Et enkelt, mundret navn – Grød, slet og ret. Og stedets specialiteter er… ja, grød. Jeg har også lidt af en grødfetich for tiden og har spist ret meget risen- og havregrød på det seneste. Hos Grød satsede jeg på det sikre kort; havregrød med mandler og skyr. Der skulle også noget bærkomplot på, men det var for eksotisk til mig, til den charmerende unge ejers (knægtene bag er kun 21 og 23… fantastisk med den iværksætterånd) forfærdelse. Men godt smagte det. Min ledsager fik noget trekorns-grød med hørfrø og æbler. Og så var det hele endda til en ganske god pris. Kommer der helt klart igen!


(billedet er fra Amsterdam 2010)

Nu er jeg lidt besat af tanken af at gå på vinbar og få noget god rødvin og en charcuterietallerken. Spottede et sted på Willemoesgade, der så hyggeligt ud – men ellers er der klassikerne Panzón på Rosenvængets Allé og Falernum på Værnedamsvej – sidstnævnte er min favorit, selvom det kræver en del cykeltramp gennem en bidende kold København. Og så er der jo også MASH og den funky sushibar Sticks n’ Sushi med gyngerne oppe på toppen af Tivolihotellet… og med megalang ventetid på bord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *