Eksamensramt

Her sidder jeg. Og skriver eksamensopgave. Jeg må indrømme, det kom en lille smule bag på mig, at det allerede var den 23. november, at opgaven skulle afleveres. Og dog vidste jeg det godt. ITU er jo rigtig gode til at annoncere nye fag, deadlines og alt det andet, man skal vide. I god tid. At jeg så ikke selv var så kvik, må stå for egen regning. Så der var jo bare om at komme i gang. Jeg har ellers haft helt sindsygt travlt med StreetSigners, da vi er flyttet ind i nye lokaler på Nørrebrogade. Så jeg sænkede slet ikke opgaven en tanke før lørdag kl. 10.00. Hvor jeg så dukkede op her på læsesalen. Men så har jeg til gengæld også skabt total ro omkring mig. Ingen aftaler. Slet ingen nye aftaler. Og de aftaler, der har været der, har jeg med hård hånd aflyst. Så nu er der afsat fuld tid incl. aftenpauser til opgaveskrivning. Lørdag-søndag fra kl. 10-17. Mandag-tirsdag fra 9-17. Onsdag fra 9-12. Og så afleverer jeg opgaven. Tre timer før deadline. Basta. Jeg har haft 14 dage til at skrive den, men har nu reelt kun 5 dage tilbage. 2,5 nu. Ris til egen røv. Men jeg kan godt være effektiv. Og det er faktisk et temmelig spændende fag. Selv om jeg har syntes det var lidt af en langstrakt pine, at der skulle laves gruppeoplæg og alt muligt. Men nu er der fuld fokus på internetvirksomheder, e-business, strategier, business models og ekspansionsstrategier – altsammen med brug af den superfine værktøjskasse, vi har fået i faget, og som helt sikkert bliver en superanvendelig viden i forbindelse med min egen gebensjæft. Eller i et arbejdsliv sådan helt generelt. Casen er Navision. Ja, den IT-virksomhed med Erik Damsgaard (og ja, ham med Anni, han har faktisk fået lavet et stort og vellykket IT-eventyr, så kan godt se, hvor han har pengene til de hurtige sportsbiler fra) og så nogle andre IT-fyre. Mens jeg skriver, ærgrer det mig næsten, at jeg ikke har taget en businessuddannelse fra start – for det er ret spændende med strategier og businessmodeller. Men bedre sent end aldrig. Og min medievidenskabelige/journalistiske baggrund har nu også givet mig en meget solid kommunikativ toolbox. Og det man ikke lærer på skolebænken, lærer man i løbet af et arbejdsliv. Damgaard var nok kun IT-fyr. Og ikke så meget business. Må hellere google ham. Nå nok snak om ham. Og om mig. Selv om det nu engang er mig og mine tanker, denneher blog handler om. Tilbage til opgaven, jeg har lige små 30 minutter til at det er tilladt at lave en stor skudefuld kartoffel- og porresuppe med bacon og ligge på sofaen med letkøbt underholdning resten af dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *